Un seguit de voluntaris tindran cura de les flors i les plantes de les jardineres del municipi

Serà el segon projecte de voluntariat des que va entrar en vigor l’Ordenança Municipal de Voluntariat
Foto espai verd
 
En el marc de l’Ordenança Municipal del Voluntariat posada en marxa recentment, l’Ajuntament ha iniciat un segon projecte de voluntariat -després de la primera iniciativa relacionada amb la identificació de Masies i Cases de Pagès- consistent en el manteniment del conjunt de les jardineres ubicades als carrers del poble. En aquest sentit, el passat divendres dia 8 va tenir lloc una primera reunió informativa per donar a conèixer les funcions i alguns detalls que hauran de dur a terme els voluntaris participants.
 
En la trobada, en la qual hi va ser present Agustí Fajula, cap de producció de la Fundació MAP – entitat encarregada des de fa uns mesos de la cura de tots els parcs i jardins de la vila- i la regidora de Convivència i Solidaritat, Núria Mas, es van explicar les principals tasques a dur a terme per part de les persones voluntàries a través d’una presentació molt pedagògica i que seran, fonamentalment, regar periòdicament les flors de les jardineres i notificar a l’Ajuntament aquelles deficiències detectades en les mateixes.
 
En aquest moment, el projecte compta ja amb més d’una quinzena de voluntaris a qui se’ls assignarà un zona d’actuació propera al seu domicili per tal de facilitar-los la tasca de control i manteniment de les plantes i flors. En la vessant més de coordinació, l’Ajuntament establirà mecanismes de contacte i relació amb els diferents responsables de les àrees per tal que la comunicació sigui fluïda i es pugui resoldre amb celeritat qualsevol incidència originada.
 
Photo 12-7-16 12 00 39
 
Antecedents
Camprodon va aprovar el passat mes d’abril una ordenança per establir una regulació d’àmbit municipal sobre les actituds i activitats de participació altruista i solidària pel bé comú de la vila. Aquest reglament va néixer amb la finalitat de regular l’acció voluntària com a complement de l’activitat desenvolupada per l’Ajuntament i els seus organismes autònoms.
 
Com formar part de la Borsa de voluntaris?
Per tal d’incorporar-se a la Borsa només s’ha de presentar una sol·licitud acompanyada d’una declaració jurada de no està inhabilitat per a funcions públiques per sentència ferma. Aquesta sol·licitud es pot trobar en el web www.camprodon.cat i s’ha de presentar al Servei d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament.
 
Photo 13-7-16 11 45 15