Tot a punt per al Festival MicroClima, la nova proposta musical de l’Ajuntament de Camprodon

Aquest matí ha tingut lloc la presentació oficial d’aquest innovador festival, que té per objectiu oferir propostes artístiques actuals en espais únics i desestacionalitzar l’oferta cultural del municipi.
Presentació festival
Joanjo Bosk, Guillem Roma, Gemma Humet i Cesk Freixas protagonitzaran la primera edició del Festival MicroClima, un cicle de concerts a l’aire lliure que promou l’Ajuntament de Camprodon amb l’objectiu de potenciar l’entorn del municipi i alguns dels seus espais amb més encant a través de propostes artístiques actuals.
Així ho han anunciat aquest matí Xavier Sala, alcalde de Camprodon; Anna Colomer, regidora de Cultura; i Pau Planas, director de la revista musical La Tornada, en el marc de la roda de premsa que ha tingut lloc a la Sala de Plens i que ha servit per fer públics els detalls d’aquesta nova proposta artística que impulsa l’Ajuntament.
Segons la regidora de Cultura, Anna Colomer, es tracta d’una proposta innovadora que permetrà també desestacionalitzar l’oferta cultural al municipi: “Tenim ganes de consolidar una oferta cultural fora de les dates d’estiu. Aquest és un cicle diferent, que busca crear microclimes únics en espais exteriors amb encant i que camina més enllà de Camprodon; també tindrem concerts a Rocabruna i Beget”.
El festival, organitzat amb el suport de la revista musical La Tornada, comptarà amb quatre propostes de primera línia dins el panorama musical català i que oferiran actuacions íntimes i properes al públic. Quatre propostes d’autor amb un ampli bagatge que arriben en moments dolços de les seves respectives trajectòries.
Hi donarà el tret de sortida el cantautor Joanjo Bosk amb un concert a cau d’orella davant l’església de Sant Feliu de Rocabruna. El figuerenc hi presentarà ‘Camí d’aigua’, el seu últim disc, amb un format gairebé inèdit: en solitari i només a guitarra i veu. El seguirà l’osonenc Guillem Roma que hi presentarà el seu aclamat ‘Connexions’ un disc que la primavera passada el va convertir en una de les grans revelacions musicals del país.
El dia 9 de juny serà el torn de Gemma Humet amb un concert molt especial davant l’església de Sant Cristòfol de Beget. Un concert únic on poder sentir una de les veus femenines més reconegudes del moment en un marc incomparable. I, com a cloenda, passarà pel festival un dels grans cantautors catalans del s.XXI, Cesk Freixas. Amb sis discos a les espatlles i gairebé 15 anys de trajectòria, el penedesenc s’ha convertit en un dels principals exponents de la cançó protesta a casa nostra. A Camprodon, en format duet, ens portarà les cançons del seu últim treball: Proposta (Dmusical, 2017).
Els quatre concerts seran d’accés lliure i tindran lloc a les 19 hores. A més, també comptaran amb un servei de bar per prendre una cervesa o refresc o fer un petit aperitiu durant el concert.
Aquestes són les dates dels concerts previstos:
26 de maig: Joanjo Bosk, davant l’església de Sant Feliu de Rocabruna
2 de juny: Guillem Roma, davant el monestir de Sant Pere (Camprodon)
9 de juny: Gemma Humet, davant l’església de Sant Cristòfol de Beget
16 de juny: Cesk Freixas, davant el monestir de Sant Pere (Camprodon)
 
Print
Print

Print

Print