A punt de començar el Festival Isaac Albéniz

Entrades ja a la venda a l’Oficina de Turisme de Camprodon i al Monestir de Sant Pere de Camprodon. Es poden adquirir entrades soltes o abonaments per a tots els concerts. Hi haurà descomptes especials per a joves.
Descarrega’t aquí el tríptic informatiu del Festival.
Programa
 
Aquest proper diumenge arrencarà la 31a edició del popular Festival Isaac Albéniz de música, que un any més arriba amb una proposta de continguts que té com a segells d’identitat la qualitat i l’aposta pels nous talents. Músics de diverses edats i nacionalitats es donaran cita al Monestir de Sant Pere de Camprodon al llarg dels mesos de juliol i agost per tal de seguir homenatjant el llegat del gran compositor camprodoní, que va deixar una profunda empremta al nostre poble. Paral·lelament, el municipi de Camprodon també es prepara per donar la benvinguda a una trentena d’alumnes de diversos països del món en el marc del Curs Internacional de Música, que començarà dilluns vinent.
Amb l’organització d’aquestes noves edicions del Festival i del Curs, l’Ajuntament té la voluntat de prosseguir amb èxit la tasca iniciada ara fa 31 anys pels primers impulsors del projecte, que van voler posar el llegat d’Albéniz al servei de l’enriquiment cultural de Camprodon, així com acostar la música clàssica al gran públic. Un repte que any rere any ha anat deixant els seus fruits fins a consolidar el Festival Isaac Albéniz com un dels certàmens de música clàssica més populars de les comarques gironines.
Entre els grans atractius de la programació del Festival d’enguany hi ha, com és tradició, un concert a càrrec del guanyador del premi al millor intèrpret d’Albéniz del Concurs Maria Canals de l’any immediatament anterior. Es tracta de Triantafyllos Liotis, jove músic grec que interpretarà la versió íntegra de la suite per a piano Iberia, considerada una de les obres mestres de la literatura pianística espanyola de tots els temps. També hi haurà una actuació dels alumnes premiats al Curs Internacional de Música Isaac Albéniz 2015, així com un concert emmarcat en el projecte País d’Art i d’Història Transfronterer de les Valls Catalanes Tec i del Ter, a càrrec de la violoncelista Svetlana Tovstukha.
Anna Colomer, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Camprodon, ha fet una crida “a tots els amants de la música” a no deixar escapar “l’oportunitat de veure en directe, i sense sortir de Camprodon, alguns dels joves músics europeus més prometedors del moment, contribuint alhora a fer més gran la petjada de Camprodon en el calendari artístic i musical gironí”.
A fi de fomentar la participació i assistència als concerts, enguany s’ha previst un abonament especial de 60€ que dóna accés als 9 concerts. A més s’han previst preus especials per als joves.
Més informació sobre  preus i programació a http://musicalbeniz.cat.