Tot a punt per a l’entrega de la Medalla Albéniz al pianista Òscar Martín

El Monestir de Sant Pere acollirà demà dimarts un dels concerts més esperats i tradicionals del Festival Albéniz: la interpretació de la Suite Iberia, una de les obres mestres del compositor nascut a Camprodon. El recital anirà a càrrec del pianista sevillà Óscar Martín, que en acabar el concert serà distingit amb la Medalla Albéniz.
Dimarts 15 d'agostEl Festival Isaac Albéniz s’apropa al seu punt final. I ho fa amb un dels concerts més esperats: la interpretació de la Suite Iberia, una de les obres culminants del mestre Albéniz. En aquesta edició del Festival, el concert anirà a càrrec del pianista de Sevilla Óscar Martín. Aquest docent i concertista amb una dilatada trajectòria artística nacional i internacional serà l’encarregat de fer gaudir el públic d’aquesta peça musical única, que cada any és interpretada al Festival per un reconegut concertista. Martín serà l’encarregat d’enguany de realitzar aquesta interpretació, després d’haver guanyat el premi al millor intèrpret d’Albéniz al Concurs Maria Canals de l’any passat.
La Suite Iberia, una de les obres mestres d’Isaac Albéniz
Nombrosos són els elogis que ha recollit aquesta singular obra de quatre quaderns del mestre Albéniz. La llargada de la partitura i la dificultat de les seves dotze peces, que alternen estils musicals diferents, fan de la Suite Iberia una de les peces més destacades de la literatura pianística espanyola de tots els temps i també una obra de complexa interpretació només apta per als concertistes més brillants.
Un reconeixement amb una llarga trajectòria
Des de l’any 2004, i dins el marc del Festival, s’atorga la Medalla Albéniz als pianistes que interpreten la Integral de la Suite Iberia, reconeixent així les aportacions que representen aquestes interpretacions  a la divulgació de la gran obra mestra del compositor.
La primera intèrpret en rebre aquesta Medalla fou la pianista Alicia de Larrocha. Entre els concertistes que han rebut aquesta medalla destaquen els següents noms propis: Rosa Torres-Pardo, Albert Attenelle, Hisako Hiseki, Blanca Uribe, Luis Fernando, Gustavo Díaz-Jerez, Guillermo González, Alain Neveux, Lluís Grané, Marta Zabaleta, Artur Pizarro,  Mirian Conti i Triantafyllos Liotis.