Tot a punt per a l’entrega de la Medalla Albéniz al pianista José Maria Duque

El Monestir de Sant Pere acollirà el dimecres 15 d’agost a les 8 del vespre un dels concerts més esperats del Festival: la interpretació de la Suite Iberia. Enguany, el recital anirà a càrrec del pianista José Maria Duque, que en acabar serà distingit amb la Medalla Albéniz.
Foto Duque
Com ja és tradició, el Festival Isaac Albéniz entregarà la Medalla Albéniz al pianista que protagonitzarà un dels moments més esperats d’aquest esdeveniment musical, que enguany celebra la seva XXXIII edició: la interpretació de la Suite Iberia, una de les obres culminants del mestre Albéniz. El  concert se celebrarà el dimecres 15 d’agost a les 20 h al Monestir de Sant Pere, i anirà a càrrec del pianista José Maria Duque.
Aquesta no serà la primera vegada que Duque interpreti Suite Iberia, i és que ja ho ha fet anteriorment en diferents societats filharmòniques gràcies, en part, a la seva àmplia trajectòria musical. Alguns exemples que il·lustren aquesta carrera de pianista són la gravació d’un recital de Música de Cambra pel programa “Jóvenes Intérpretes de Radio Nacional de España” o la participació en la “Clausura de las Clases Magistrales para Jóvenes Pianistas y Directores de Orquestra interpretando el Concierto nº4 Op.58 de L.V. Beethoven”, entre d’altres.
La Suite Iberia, una de les obres mestres d’Isaac Albéniz
Nombrosos són els elogis que ha recollit aquesta singular obra de quatre quaderns del mestre Albéniz. La llargada de la partitura i la dificultat de les seves dotze peces, que alternen estils musicals diferents, fan de la Suite Iberia una de les peces més destacades de la literatura pianística espanyola de tots els temps i també una obra de complexa interpretació només apta per als concertistes més brillants.
Un reconeixement amb una llarga trajectòria
El Festival atorga, des de l’any 2004, la Medalla Albéniz als pianistes que interpreten la Integral de la Suite Iberia, reconeixent així les aportacions que representen aquestes interpretacions a la divulgació de la gran obra mestra del compositor.
La primera intèrpret a rebre aquesta Medalla fou la pianista Alicia de Larrocha. Entre els concertistes que també han rebut aquesta medalla destaquen Rosa Torres-Pardo, Albert Attenelle, HisakoHiseki, Blanca Uribe, Luis Fernando, Gustavo Díaz-Jerez, Guillermo González, Alain Neveux, Lluís Grané, Marta Zabaleta, Artur Pizarro,  Mirian Conti, Triantafyllos Liotis i Òscar Martín de Sevilla.