Tot a punt per a la Processó dels Sants Misteris!

La processó sortirà des de la baixada del Monestir de Sant Pere el pròxim divendres 30 de març a les 21 hores.
17951712_1335086999920785_7056219045940533592_n
Camprodon acull aquest divendres 30 de març una nova edició de la Processó dels Sants Misteris, una tradició recuperada fa 32 anys que s’ha convertit, amb el pas dels anys, en un dels actes de Setmana Santa més importants i representatius del Ripollès i de les comarques gironines. El municipi espera l’arribada de milers de persones vingudes d’arreu del país per seguir els passos i les diferents escenes d’una processó que cada any és representada per centenars de figurants camprodonins i de poblacions veïnes. La Processó dels Sants Misteris de Camprodon està organitzada per l’Associació dels Sants Misteris amb la col·laboració de l’Ajuntament.
Com ja és tradició, la processó començarà a les 21 hores des de la baixada del Monestir de Sant Pere, on prèviament es col·locarà el retaule de la Passió. La desfilada continuarà per la plaça Santa Maria, els carrers València i Ferrer Bàrbara, les places Doctor Robert i C.A. Torras, els carrers Isaac Albéniz i Sant Roc, la plaça de la Vila, el carrer Josep Morer, el Passeig de la Muralla, la plaça del Carme i l’Església del Carme, on es completarà aquesta activitat litúrgica tan solemne.
Els actes començaran el dia abans, el dijous 29 al vespre, amb la concentració al monestir de Sant Pere de tot el Maniple i amb la desfilada fins a la Porta de Cerdanya, on les autoritats municipals faran entrega de la maça als soldats romans. L’endemà al matí també es farà el viacrucis (processó de les dones) pels carrers del poble. Consulteu la pàgina 4 de la revista de la Processó dels Sants Misteris per a més detalls sobre cadascun d’aquests actes i sobre els recorreguts.
La regidora de Cultura, Anna Colomer, convida a veïns i visitants a gaudir d’una de les festivitats més genuïnes del municipi: “La Processó és una tradició molt nostra, una tradició que ens connecta directament amb els nostres orígens i amb la nostra identitat”. La regidora afirma també que la Processó de Camprodon “és un exemple claríssim de com veïns i veïnes poden construir, amb l’esforç i la col·laboració de tothom, un esdeveniment únic, plenament consolidat i arrelat als nostres costums i tradicions”.
Per tot això, l’Ajuntament de Camprodon felicita l’Associació dels Sants Misteris per la feina realitzada durant aquests més de 30 anys en què ha convertit aquesta tradició en part indestriable del nostre patrimoni cultural.