Tot a punt per a la posada en marxa de l'Ajuntament Juvenil

Un dels eixos de treball prioritaris de l’Ajuntament de Camprodon és fomentar la transparència, la proximitat i la participació ciutadana. És per això que des de la regidoria de Joventut s’ha donat el tret de sortida a la constitució d’un Ajuntament Juvenil, projecte que té per objectiu dotar els joves del poble d’un espai de debat i de participació en les polítiques del consistori.
Juvenil2
L’ajuntament Juvenil estarà constituït per nois i noies de l’escola Dr. Robert i l’Institut Germans Vila Riera, que actuaran com a representants dels joves camprodonins i tindran l’oportunitat, a través del Ple Juvenil, d’aportar propostes o idees d’actuació que considerin positives o necessàries per al poble. Així, a banda de ser una eina educativa de molta utilitat per tal que els joves aprenguin com funciona un ajuntament, aquest projecte també vol esdevenir un espai de contacte i participació del segment juvenil en la definició de les polítiques de futur de Camprodon, tot contribuint a la recollida de projectes i accions que donin millor resposta a les necessitats i demandes dels joves.
Juvenil1
El Plenari de l’Ajuntament Juvenil estarà format per un total de 12 joves, 4 de l’Escola Dr. Robert i 8 de l’Institut Germans Vila Riera, que seran escollits pels seus propis companys després d’una campanya electoral en què cada candidat haurà d’explicar el seu projecte i idees. També hi haurà un alcalde/essa, triat pel plenari en votació secreta, així com regidors i regidores de govern, que tindran la potestat de presentar propostes perquè siguin validades pel Ple.
La posada en marxa de l’Ajuntament Juvenil està prevista per al divendres vinent, dia 13 de maig, en què tindrà lloc la celebració del Ple de constitució. L’acte es durà a terme a les 11.30h a la sala d’actes de l’Ajuntament.