Tot a punt per a la Festa Major de Sant Patllari 2019!

El passat dimecres, 5 de juny, es va presentar el cartell oficial de la Festa Major, que enguany porta com a lema “Ai Festa!”, que és l’expressió que molts camprodonins fan servir per dir que estan bé i contents.
Balls, teatre, sardanes, festes, dinars populars, concerts, cercaviles… L’oferta que ofereix Sant Patllari és, com cada any, àmplia i dirigida a tots els públics. Consulteu aquí el programa complet.
La Festa Major de Sant Patllari 2019, que tindrà lloc del 20 al 24 de juny, comença a escalfar motors. El passat dimecres, 5 de juny, es va presentar el cartell i el programa oficials. Enguany, sota el lema “Ai Festa!” (que és l’expressió que molts camprodonins fan servir per mostrar satisfacció i salut), Sant Patllari prometrà, com a cada edició, una gran proposta lúdica, cultural i festiva. I tot plegat, en un immillorable ambient de germanor i família.
La regidora de Cultura i Festes de Camprodon, Anna Colomer, ha volgut deixar clar que “veïns i veïnes tornarem a omplir les places i carrers de la vila per gaudir de la gran oferta lúdica, cultural i social que Sant Patllari posa a la disposició de tothom cada any”. A més, Colomer afegeix que “aquesta festivitat es porta preparant des de fa mesos per tot l’equip del consistori, pels col·laboradors i també per tots els voluntaris que formen part d’aquesta família”. A tots els implicats, des de l’Ajuntament es vol agrair la feina i l’esforç dedicats.
El programa:
Prèviament a la festivitat, el dissabte 15 de juny, el grup Teatre Rotundus del Casal Camprodoní presentarà a les 22 h la divertida comèdia Amors Folls. Durant aquests dies, a més, podreu visitar l’exposició “Pere Ignasi Isern: l’home i la natura”, a Cal Marquès.
Entrant plenament en el programa de Sant Patllari, el dijous 20 de juny es donarà el tret de sortida a les 18 h amb el Futbol Bombolla al Camp de Futbol de Llandrius. I a les 21 h tindrà lloc un gran Sopar de Festa Major a la fresca, a la Plaça de la Vila, amb posterior espectacle amb Lo Pau de Ponts, concert amb el grup The Mamt’s i sessió de discjòquei. Per assistir al sopar, caldrà comprar tiquet a l’Oficina de Turisme abans del dimecres, 19 de juny.
El divendres 21 arrencarà amb el Pregó a càrrec d’Alejandro Cuadrado Puig, a la Sala d’actes de l’Ajuntament a les 10.30 h. Tot seguit, a les 11.30 h, el matí s’animarà amb la cercavila, que sortirà de la Plaça de la Vila amb la Cobla Selvatana, els Gegants de Camprodon i més convidats. A les 12 h, els Gegants i la Cercavila visitaran la Residència de Camprodon. També a aquesta hora, tindrà lloc la Missa solemne a l’Església de Santa Maria, en honor al Sant Patró. La Coral de Camprodon ens acompanyarà amb el seu cant. Sortint de Missa, a les 13 h, se celebrarà la XXII Fotografia Popular de la Festa Major. Tot seguit s’oferirà un gran vermut popular i una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Selvatana. Ja a la tarda, a les 18 h la Plaça Doctor Robert serà l’escenari de sardanes amb la Cobla Selvatana i Ball de la Maniera i, paral·lelament, se celebrarà el XIV Campionat de Parxís i Escacs i el VIII Campionat de Truc al Carrer Nou. Al vespre, a les 20 h, tindrà lloc la inauguració de l’exposició “Dones d’ahir, d’avui i de sempre. Dones de Camprodon i la nostra Vall”, organitzada i preparada pel Casal Camprodoní. Finalment, a les 23 h a Quatre Cantons, es donarà la benvinguda a la nit amb la Típica Serenata, amb la Cobla Selvatana. Posteriorment, hi haurà ball amb Disco Led Party i Remember a la Plaça Doctor Robert.
Dissabte 22 de juny s’iniciarà a les 13 h, a la Plaça de la Vila amb la cercavila amb Amadeu i Cia. A les 14 h tindrà lloc el dinar popular a la Font de Sant Patllari i a les 17 h, la tradicional i divertida festa de l’escuma a la Plaça de Santa Maria. Ja a la nit, a les 22.30 h, concerts amb Ebriknight, La Banda del Coche Rojo i DJ a la Plaça de la Vila. Durant la nit, hi haurà el Punt Lila d’informació sobre assetjament o agressió, també a la Plaça de la Vila.
El diumenge 23 de juny arrencarà amb la cursa Trail Ulldeter, amb sortida i arribada a l’Espai U d’Octubre. De 17 h a 20 h, es durà a terme la Gimcana de Sant Patllari, amb la col·laboració de la Creu Roja. A les 16.30 h, després de dinar, la Residència de Camprodon acollirà la Revetlla de Sant Joan amb foguera, focs d’artifici i coca. A les 17.30 h es rebrà la Flama del Canigó a la Plaça de la Vila. A les 23 h, l’Espai U d’Octubre serà testimoni de l’encesa de la foguera de Sant Joan i de l’impressionant Castell de Focs. A les 23.30 h, continuarà la festa de la revetlla de Sant Joan a la Plaça de la Vila, amb el grup de versions The Jukebox Covershow, seguits per un DJ.
El dilluns 24 de juny, a les 12 h, tindrà lloc l’espectacle infantil de circ amb Sidecar a la Plaça Santa Maria i a la tarda, a les 18 h, continuarem ballant sardanes amb la Cobla Vila de la Jonquera, a la Plaça Doctor Robert.
A més de tot això, en el marc de la Festa Major, s’ha programat un seguit d’activitats paral·leles que acabaran de completar el programa de Sant Patllari 2019. És el cas del Liceu a la Fresca (divendres 28 de juny a les 22 h al Casal Camprodoní); la Xerrada sobre les reserves naturals franceses (dissabte 29 de juny a les 19 h a Cal Marquès) i, finalment, la Trobada de Modelisme Naval (diumenge 30 de juny a les 10 h al Parc de la Mare de la Font).
Com cada any, podreu compartir la vostra experiència i els vostres moments a les xarxes socials, sota l’etiqueta #STPT19. Hi haurà premis per a les publicacions més populars! A través dels canals de l’Ajuntament, també podreu consultar totes les novetats de cada dia.
Consulteu el programa complet de Sant Patllari 2019 aquí.
60489ea5-3bbb-4a59-9592-a43bb6885920