Telefónica desplega la fibra òptica a Camprodon

Aquesta xarxa de nova generació permetrà millorar la productivitat de l’economia local i minimitzar el consum energètic.
Telefónica té previst dotar de cobertura amb una xarxa d’accés de nova generació mitjançant fibra òptica a aproximadament 1.669 unitats immobiliàries de Camprodon, segons es desprèn del seu Pla de Desplegament per al municipi. La previsió és que la instal·lació es finalitzi en un termini aproximat de cinc mesos. Xavier Sala, alcalde de Camprodon, considera que “l’arribada d’aquesta fibra òptica permetrà fer un salt endavant en termes tecnològics i de connectivitat. Continuem treballant amb l’objectiu d’adaptar-nos als nous temps i oferir als veïns i veïnes més i millors eines en l’àmbit digital”.
La companyia ja ha començat a parlar amb els camprodonins i camprodonines per tal de visualitzar i determinar com i de quina manera es farà el desplegament físic d’aquesta xarxa. Per aquest motiu, l’Ajuntament informa que els operaris de Telefónica ja treballen i realitzen les seves tasques al municipi.
La ciutadania obtindrà un benefici socioeconòmic important amb la posada en marxa d’aquest nou servei que permetrà millorar les telecomunicacions de Camprodon. Es reduirà considerablement la fractura digital i el teixit empresarial i comercial es beneficiarà de les noves oportunitats lligades a la societat de la informació. D’aquesta manera, es podrà oferir a la població noves eines d’interacció digital. La implementació de xarxes de nova generació dinamitzarà, doncs, una sèrie de factors econòmics que permeten generar un efecte positiu sobre la productivitat de l’economia local i també en termes de cohesió territorial.
A més, la fibra òptica també minimitza el consum energètic i, per tant, contribueix a reduir el problema del canvi climàtic. Així doncs, més enllà de facilitar la inclusió social, aquestes xarxes de nova generació assoleixen objectius de desenvolupament sostenible i permeten una millor protecció del medi ambient.
La tecnologia de fibra, també denominada FTTH, facilitarà la navegació amb una gran velocitat en la transmissió de dades -300 MB simètrics-, segons assenyala la companyia, que garantirà també una major seguretat en la transmissió d’aquestes dades i tindrà una excel·lent capacitat i qualitat de transmissió, ja que és immune a interferències externes.
Camprodon fibra