Satisfacció en el balanç de la Fira de la Puríssima 2016

El canvi d’ubicació al Parc del Pont Nou, l’augment del nombre d’expositors –el doble respecte l’any 2015- i l’afluència constant de visitants al llarg dels quatre dies consoliden el creixement d’aquesta mostra multisectorial impulsada per l’Ajuntament.
Des de les Regidories de Turisme i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Camprodon es fa una valoració molt positiva de la Fira de la Puríssima d’aquest any 2016 celebrada del 8 a l’11 de desembre a l’entorn del Parc del Pont Nou. Al llarg de quatre dies, el centre de la vila es va omplir d’estands, activitats i degustacions per a tots els públics per donar el tret de sortida a les campanyes de Nadal, esquí i hivern. L’organització valora molt satisfactòriament l’àmplia assistència de visitants i la nombrosa participació d’expositors que han omplert de contingut aquesta edició de la mostra.
Nova ubicació
Enguany la fira ha lluït com a gran novetat un canvi d’ubicació. La mostra ha estrenat aquest 2016 el Parc del Pont Nou com a nou emplaçament i l’aposta ha esdevingut tot un èxit per al projecte. Xavier Juncà, regidor de Turisme i Promoció Econòmica, assegura que “portar la Fira de la Puríssima en un marc tan incomparable com aquest ha suposat tot un impuls per al comerç local i per al sector de la restauració”. L’alta afluència de públic, a més, també ha permès donar a conèixer i potenciar el patrimoni històric, arquitectònic i natural que té Camprodon; des del Pont Nou, el Monestir de Sant Pere, el passeig Maristany o el passeig de la Font Nova.
Rècord d’expositors
El bon estat de salut del projecte també s’ha vist reflectit en l’augment que ha experimentat el nombre d’expositors vinguts de la Vall i de fora de la comarca que han pres part a la mostra, aconseguint duplicar-se respecte l’any 2015. A més, un 80% dels expositors presents l’any passat han repetit participació aquest 2016. En paral·lel, l’organització també ha apostat per dotar de més metres quadrats el recinte firal amb l’objectiu de facilitar la tasca comercial; un fet que paradistes i comerciants han valorat molt positivament. Enguany la Fira de la Puríssima ha comptat amb un total de 40 estands i 38 expositors.
Un projecte en creixement
Al llarg dels darrers dos anys i gràcies al treball conjunt entre l’Ajuntament, l’empresa Incatis i l’Associació de Comerç i Turisme de la Vall de Camprodon (ACTVC) –organitzadors de l’activitat- i la col·laboració de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya, la Fira de la Puríssima ha anat recuperant el seu esplendor i ja ha adquirit enguany el caràcter de cita ineludible. Xavier Juncà afirma que “el nostre objectiu era donar enguany i al llarg de les properes edicions un impuls i retrobar l’encant que va caracteritzar aquesta mostra en els anys de màxima esplendor. No és fàcil competir amb la resta de fires que hi ha al territori durant l’època nadalenca. Per això encara posem en més valor la resposta que ha tingut la gent i els expositors”.
Des de l’Ajuntament de Camprodon s’anima a tots els camprodonins i camprodonines a participar i gaudir ara de l’arrencada de la campanya de Nadal i les campanyes d’esquí i d’hivern al municipi, que oferiran als veïns i veïnes i visitants de la vila i de la Vall una extensa varietat d’atractius turístics i paisatgístics propis de la temporada.
 
61b1be61-72c6-4355-8639-fb435c17e781
 
0015ed80-0b59-4a47-842b-7d242c9f7068
 
Fira La Puríssima 2016