S'ampliaran les expedicions de bus entre Camprodon i Olot i es coordinaran amb l'exprés Olot-Girona

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha acceptat les al·legacions presentades per l’Ajuntament

estació busos
 
En el marc dels treballs previs per a l’elaboració del Pla de Transport de Viatgers de Catalunya 2020, l’Ajuntament de Camprodon, conjuntament amb la resta de pobles de la Vall i altres municipis veïns, va presentar un seguit d’al·legacions a l’esborrany inicial del pla per tal que es contemplés una millora del servei de bus entre Camprodon i Olot, que aquest fos coordinat amb els serveis exprés Olot-Girona i permetés, alhora, relligar els municipis de la Vall de Camprodon.
Finalment, l’Ajuntament ha rebut la confirmació per part de la Secretaria d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya de la incorporació d’aquestes al·legacions al pla, que comportaran un increment de les expedicions de bus entre Camprodon i Olot. A més, el nou servei també implicarà l’habilitació d’una parada al nord de Camprodon.
 
Concretament, la proposta del nou servei de bus és la següent:

– De dilluns a divendres feiners, un total de

 • 4+4 expedicions Camprodon-Olot i viceversa
  • d’aquestes, 3+3 prolongades fins a Setcases
  • d’aquestes, 4+3 coordinades amb serveis exprés.cat Olot-Girona i viceversa
  • l’expedició no coordinada amb serveis exprés.cat, respon a la necessitat de donar tornada als alumnes d’ensenyament post-obligatori

– Diumenges i festius:

 • 1+1 expedicions Camprodon-Olot i viceversa
  • Ambdues coordinades amb els serveis de línia Olot-Girona per tal de possibilitar, particularment, la baixada d’estudiants de Camprodon residents els dies festius a Girona el diumenge a la tarda.

– Dissabtes, diumenges i festius:

 • 3+3 expedicions amb transbordament Camprodon-Sant Joan de les Abadesses + Sant Joan de les Abadesses-Olot, i viceversa

 
L’Ajuntament, al mateix temps, també ha aconseguit que s’inclogués en el pla definitiu la instal·lació d’una nova parada a la rotonda d’entrada al túnel de Collabós.
El regidor de Mobilitat, Xavier Rigat, ha valorat així la resposta positiva de la Generalitat: “la necessitat d’una millora de la connexió del nostre poble amb Olot i altres poblacions importants com Girona és molt evident i celebrem haver donat un pas endavant en aquesta reivindicació històrica. Tot i així, la lluita no s’ha acabat i seguirem reclamant més i millors connexions.