Rocabruna celebra la festa major amb la inauguració de dues escultures

Gràcies a la iniciativa ciutadana, “Rocabruna Mil·lenària 986-1986” i “Valsisquel” ja formen part del nucli de Rocabruna

Inauguració escultures2600

Inauguració escultures600

Els veïns i veïnes de Rocabruna recordaran sempre la festa major d’enguany i és que, entre altres coses i gràcies a la iniciativa ciutadana, han donat la benvinguda a dues escultures que representen tot un símbol per al municipi. Rocabruna Mil·lenària 986-1986, elaborada amb materials antics que s’han anat recuperant, remarca la llarga història d’aquest veïnat. La segona, dedicada a la figura del miner, ha estat batejada com Valsisquel i representa el perfil d’un miner que empeny una vagoneta recuperada pels veïns i veïnes el 1996. El nom de l’obra és una barreja de Valentí, Sisquet i Miquel. Valentí perquè era el nom de l’antic comptable de les mines, i Sisquet i Miquel perquè així és com es diuen persones que van treballar-hi. “Representen una feina dura i difícil com era treballar a les mines, però a la vegada, són tot un símbol del nostre territori”, explica l’alcalde de Camprodon, Xavier Sala.

L’acte d’inauguració de les dues escultures va comptar amb una notable presència de veïns i veïnes, de les persones involucrades de forma altruista en la realització del projecte; d’en Mossèn Josep Sala; del regidor de l’Ajuntament Martí Pujol; i de l’alcalde de Camprodon, Xavier Sala. “És un plaer escoltar les vivències i anècdotes de persones que van viure i treballar en aquestes mines. El nostre municipi reconeix l’esforç i la valentia de totes elles i, per aquest motiu, els miners seran a partir d’ara el testimoni permanent del passat de Rocabruna”, explica Sala.