Recuperant els gegants de Camprodon: una aposta per la cultura popular

L’Ajuntament posa a punt la Violeta i en Patllari amb l’objectiu d’iniciar una nova etapa de major activitat i dinamisme. Es busquen persones per formar una Colla Gegantera.
Gegants def2
El govern municipal segueix apostant per promocionar les tradicions i la cultura popular de Camprodon, en tant que actius culturals, econòmics i turístics imprescindibles per al desenvolupament estratègic del poble. És per això que, a les portes de la Festa Major, les regidories de Cultura i Festes treballen de valent per tal de dotar la programació de Sant Patllari de continguts variats i de valor cultural.
Entre les nombroses actuacions que des de l’Ajuntament es pretén tirar endavant a fi d’impulsar la cultura popular local hi ha la recuperació i dinamització dels gegants de Camprodon, part indestriable del patrimoni del nostre poble que el govern municipal pretén tornar a dotar de dinamisme i activitat. És per això que el passat dijous, dia 7 d’abril, la Violeta i en Patllari van entrar al taller rosinc AnimARt, on un equip expert en restauració els està posant a punt dels desperfectes que tant l’un com l’altre tenen.
Des de l’Ajuntament existeix la voluntat de fer-los lluir amb les seves millors gales en la cercavila del 21 de juny i que aquest dia marqui un nou punt d’inflexió en la seva activitat futura. Tant és així que la Regidoria de Cultura ha iniciat el procés per a la creació formal d’una Colla Gegantera, és a dir, un grup de persones amb ganes d’esdevenir els acompanyants habituals de la Violeta i en Patllari  allà on vagin, fent-los ballar en festes i portant-los a trobades i celebracions arreu del territori català.
No hi ha limitació d’edat; qualsevol persona pot ser gegantera. Fins i tot les famílies senceres poden implicar-se en aquest bonic projecte si en tenen ganes. Des de l’Ajuntament es convida a tots els camprodonins i camprodonines que s’estimin la cultura i les tradicions de Camprodon a prendre part d’aquesta iniciativa. Més informació al telèfon 972 740 010 o al correu electrònic informació@camprodon.cat.
Gegant def