Proactiva Open Arms realitza tests de Covid-19 gratuïts a la residència L’Hospital de Camprodon

L’actuació de l’ONG s’emmarca en una campanya de l’Institut Català de la Salut, amb l’objectiu de detectar i reduir el contagi en aquest tipus de centres, molt vulnerables i susceptibles pel que fa a infecció viral.

Open arms

L’ONG Proactiva Open Arms, en col·laboració amb l’Institut Català de la Salut, ha fet testos de Coivd-19 gratuïts per als residents i el personal sanitari de la Residència Geriàtrica Municipal L’Hospital de Camprodon. Els resultats han estat tots negatius, fet que representa una gran notícia i demostra l’efectivitat i l’enorme esforç que han dut a terme els treballadors i usuaris de l’equipament durant la crisi pandèmica.

L’acció s’emmarca en una sèrie de campanyes i projectes coordinats tant per l’investigador Oriol Mitjà com pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. En total, l’entitat sense ànim de lucre ha dut a terme més de 10.000 tests de coronavirus en unes 300 residències geriàtriques catalanes. L’objectiu de l’assaig és detectar i reduir el contagi en aquest tipus de centres, molt vulnerables i susceptibles en matèria d’infecció viral.

Proactiva Open Arms també va fer una donació de mascaretes FFP2 al personal del centre. La directora de la institució, M. Carme Monells, ha mostrat el seu agraïment a l’ONG. De la mateixa manera ho ha fet Xavier Guitart, alcalde de la vila: “Moltes gràcies a tot l’equip de Proactiva Open Arms per bolcar-se en la nostra residència, un dels punts calents de Camprodon, amb més risc de contagi en aquesta crisi”. Guitart afegeix: “De part dels veïns i del consistori, us donem les gràcies per cuidar del seu equip professional i dels seus usuaris: els nostres avis i àvies.”