Primera junta de govern de l'Ajuntament Juvenil de Camprodon

Aquest matí ha tingut lloc la primera junta de govern del recentment constituït Ajuntament Juvenil de Camprodon. Formada per 8 alumnes de l’Institut Germans Vila Riera i 4 de l’Escola Dr. Robert, la junta de govern d’avui ha servit per decidir quina activitat organitzarà l’Ajuntament Juvenil en el marc de la Festa Major, que finalment serà un Holy Festival.
Ajuntamentjuvenil1
Després de la sessió d’avui, l’Ajuntament Juvenil entra en una petita fase de recés estiuenc, en què els regidors i regidores aprofitaran per posar-se al dia de les funcions i competències que els tocarà desenvolupar. L’activitat es reprendrà al setembre amb l’inici del curs escolar.
L’Ajuntament Juvenil és una iniciativa de la Regidoria de Participació Ciutadana que neix amb la voluntat de dotar els joves del poble d’un espai de participació en les polítiques del consistori, així com de fomentar la reflexió i aprenentatge per part dels joves en relació a les dinàmiques i funcionament de l’Ajuntament. A banda de reflexionar i fer arribar propostes al consistori, l’Ajuntament Juvenil seguirà un calendari de treball en què els alumnes duran a terme tasques per a la  posada en pràctica d’actuacions sorgides en el sí de la plataforma.
Amb la creació de l’Ajuntament Juvenil, l’Ajuntament de Camprodon dóna una passa més en l’acostament del consistori a la ciutadania i dota els joves del municipi d’un espai estable de debat i participació en les polítiques de futur del poble. Xavier Rigat, regidor de participació ciutadana, ha manifestat la seva satisfacció per la sessió d’avui, que ha definit “com una primera demostració de la utilitat i interès del tipus de propostes que, de ben segur, sorgiran de l’Ajuntament Juvenil”.