Presentació del llibre Orquídies del Ripollès

Demà divendres el nostre municipi acollirà la presentació d’una obra d’allò més singular. Amb el títol Orquídies del Ripollès”, membres del Grup Orquídies del Ripollès han posat negre sobre blanc els resultats de l’àrdua recerca efectuada durant 5 anys per un equip de fins a 40 persones. El llibre identifica, localitza i classifica un total de 60 espècies d’aquesta bonica planta de les 90 que es coneixen a tot Catalunya.
Amb la participació d’un ventall ampli d’aficionats a l’orquidologia, des de biòlegs professionals fins a amateurs i amants de la fotografia, durant els anys 2011 a 2013 es va realitzar un intens treball de camp per a localitzar i citar el màxim nombre d’espècies a tota la comarca. I en els anys 2014 i 2015 es van analitzar totes les dades obtingudes (unes 4.000 citacions, amb algunes d’anteriors, des de l’any 2000), que han permès elaborar un seguit de fitxes amb mapes a escala UTM 5×5 km.
Els autors de l’obra, que ha estat publicada per la Institució Catalana d’Història Natural amb la col·laboració de l’Ajuntament de Camprodon, són Joan Canals, Ferran Gonzàlez-Prat, Josep Hernández, Xavier Sanjuan, Rut Puigdemunt i Aleix Puente, tots ells membres del Grup Orquídies del Ripollès. La presentació tindrà lloc a les set de la tarda a la sala d’actes de l’Ajuntament.
 
Or