Obre el termini per a la presentació de sol•licituds als ajuts LEADER 2016

La Generalitat de Catalunya ha obert la convocatòria per a la presentació de sol·licituds dels ajuts LEADER 2016, programa europeu que té per objectiu fomentar el desenvolupament econòmic i incentivar la diversificació productiva de les zones rurals. El termini màxim per a la presentació de sol·licituds és el 21 de març.

 
Leader
 
La Generalitat de Catalunya ha obert la convocatòria per a la presentació de sol·licituds dels ajuts LEADER 2016, amb una quantia total de més de 7,6M d’€, 603.169,30 dels quals seran destinats a projectes productius de l’àrea del Ripollès, la Vall del Ges, Orís i Bisaura.  El termini màxim per a la presentació de sol·licituds és el 21 de març.
LEADER és un programa europeu d’ajuts que té per objectiu fomentar el desenvolupament econòmic i incentivar la diversificació productiva de les zones rurals. A Catalunya, l’aplica el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat (DARP). Els ajuts van adreçats a tots aquells agents que duen a terme activitats  econòmiques susceptibles de generar riquesa i desenvolupament en entorns rurals, ja siguin autònoms, pimes, cooperatives, fundacions o microempreses.
Són elegibles les inversions de més de 12.000€ destinades a la creació, ampliació o millora d’empreses que generin activitat econòmica i ocupació, podent ésser subvencionades despeses com els honoraris tècnics (fins a un 8% de la inversió), l’obra civil, les instal·lacions i l’equipament, tot i que existeixen alguns requisits que cal complir i algunes excepcions. El Leader pot finançar entre un 25% i un 40% de la inversió elegible i la quantia dels ajuts es determina d’acord a uns criteris de selecció dels projectes en règim de concurrència competitiva. 
Si vols conèixer al detall les bases de la convocatòria i descarregar-te l’imprès de sol·licitud i el document de presentació de projectes, pots adreçar-te al web  www.ripollesgesbisaura.org/ajutsleader, així com a les dependències de l’Ajuntament de Camprodon.