Mesures de l’Ajuntament de Camprodon per fer front a la crisi del Covid-19

D’ençà que va començar la crisi sanitària del coronavirus, el consistori ha executat diferents iniciatives i ha posat a disposició de la ciutadania diferents serveis, amb l’objectiu d’ajudar als veïns i veïnes durant aquest període d’incertesa.

66279774_2330377990391676_3067204388532518912_o - còpia

Des que es va declarar l’estat d’alarma, a mitjans de març, l’Ajuntament de Camprodon ha dut a terme un conjunt de mesures que tenen com a objectiu suavitzar els efectes que ha provocat aquesta crisi sanitària, tant en l’àmbit social com econòmic. D’aquesta manera, el consistori camprodoní pretén donar suport a les persones, empreses i professionals del municipi, mentre duri la situació extraordinària que vivim.

 

Mesures de caràcter econòmic

– S’ajorna el cobrament del rebut d’escombraries corresponent al primer semestre. En concret, els rebuts domiciliats es cobraran el dia 13 de juliol; els no domiciliats es podran pagar fins al 14 de setembre. Les persones que tinguin dificultat per pagar-lo, si ho sol·liciten se’ls facilitarà poder-lo pagar a terminis. Per a les empreses i professionals que arran de la declaració de l’estat d’alarma hagin hagut de tancar els seus establiments o activitats es bonificarà al 100% el rebut corresponent a aquest primer semestre. Per a les empreses i professionals que demostrin que arran de la situació de crisi han vist reduir els seus ingressos en mes del 50%, també es procedirà a la seva bonificació.

– S’acorda retardar el pagament al dia 13 de novembre (els domiciliats) i al dia 30 de novembre (els no domiciliats) de la segona fracció del rebut de l’IBI urbana (50%), el segon semestre del rebut d’escombraries, els guals i l’IAE.

– L’Ajuntament de Camprodon reinvertirà tots els diners que no hagi gastat durant aquests dies en què s’ha hagut de parar totes les activitats públiques i privades a incentivar el comerç, la cultura i el turisme.

– L’Ajuntament de Camprodon bonificarà el 100% de la taxa d’ocupació de via pública. Més informació, aquí.

Més mesures econòmiques.