“Maleïdes les Guerres (i aquell qui les va fer)” Un espectacle multiformat al Casal Camprodoní

El pròxim dissabte, 9 de febrer, a les 17 h, tindrà lloc un espectacle musical que combinarà música i poesia i reflexionarà entorn dels conflictes, amb motiu dels 80 anys de la guerra civil i l’inici de l’exili republicà. L’entrada és lliure i gratuïta.
En el marc de les activitats programades per al 80è Aniversari de la guerra i l’inici de l’exili republicà, el Casal Camprodoní acollirà, el pròxim dissabte 9 de febrer a les 17 h, l’espectacle musical Maleïdes les Guerres (i aquell qui les va fer). Es tracta d’un concert d’emocions, de caràcter multidisciplinari, que combinarà música, textos, cançons i poemes i no deixarà a ningú indiferent. El concert anirà a càrrec de Carles Beltran (música), Lali Barenys (paraules) i Namina (cant).
L’activitat tancarà el Dia Nacional de l’Exili i la Deportació. En paraules d’Anna Colomer, regidora de Cultura de Camprodon: “En aquest dia ens hem de sentir tots interpel·lats. Cal mirar enrere per no repetir errors, que encara avui cometem. Jornades així són indispensables per retre homenatge a les víctimes d’un conflicte amb el qual encara no s’ha fet justícia, i per recapacitar sobre guerres actuals”. L’entrada és lliure, i el consistori convida a tothom a assistir-hi.
Sobre el Dia Nacional de l’Exili i la Deportació
El municipi de Camprodon va tenir un paper destacat com a avantsala de l’exili entre el gener i el febrer de 1939. S’hi van concentrar milers de civils i soldats republicans, i s’hi van instal·lar diversos hospitals per atendre els ferits. Per aquest motiu, la Generalitat de Catalunya i el Museu Memorial de l’Exili (MUME), han organitzat un conjunt d’activitats commemoratives a Camprodon i la Jonquera. Ambdues localitats van tenir una gran importància durant la retirada republicana. L’esdeveniment compta amb l’estreta col·laboració dels ajuntaments d’aquests dos municipis, el Casal Camprodoní i el Centre d’Estudis La Retirada.
Podeu consultar més informació en aquest enllaç.
Maleides_guerres