L'exposició sobre la Retirada tanca les seves portes amb més de 400 visites

El poble de Camprodon acomiada la mostra-recull fotogràfic de la Retirada, que ha permès recollir imatges de drama humà que va suposar l’exili a terres franceses de centenars de milers de persones durant els primers mesos de 1939.

Camprodon s’acomiada del recull fotogràfic sobre la Retirada amb un balanç més que positiu. Més de 400 persones s’han atansat a l’Oficina de Turisme durant les dues setmanes en què la mostra ha estat oberta al públic. Tot i que el degoteig de visitants ha sigut constant, l’afluència majoritària s’ha concentrat en els caps de setmana, amb especial intensitat en el dia de la inauguració. El gruix més important de les visites ha estat camprodoní, però també s’han pogut veure persones d’altres municipis de la zona. Amb aquestes xifres, el recull fotogràfic sobre la Retirada ha donat, de forma temporal, un sòlid relleu al Museu de la Retirada -provisionalment inactiu- en la seva tasca de recuperació de la memòria històrica del municipi.
L’exposició que va concloure diumenge volia ser un petit homenatge i record de les prop de 500.000 persones que van travessar els Pirineus per l’Alt Empordà, la Cerdanya i el Ripollès en busca de refugi entre el gener i el febrer de 1939, 100.000 de les quals van fer-ho a través de la Vall de Camprodon. En paraules de la regidora de Cultura, Anna Colomer, la mostra ha complert amb escreix els seus objectius i “ha servit per acostar a la gent el drama humà i íntim que van viure centenars de milers de persones, un drama que els llibres d’història expliquen amb xifres i nosaltres hem volgut dotar de rostre i identitat”.
Des de l’Ajuntament es dóna les gràcies a tots els visitants de l’exposició per l’interès mostrat i es convida els camprodonins i camprodonines a seguir amatents a la programació cultural del municipi.