L’exposició dedicada als 80 anys de l'acabament de la Guerra Civil tanca les portes amb 2.500 visitants

Es tracta de les mostres “La Retirada. L’èxode d’un poble” i “Vencedors i Vençuts”, que es van inaugurar el 9 de febrer, Dia Nacional de l’Exili i la Deportació.
A més, per celebrar aquesta efemèride, han tingut lloc diverses activitats complementàries com conferències, excursions i projeccions.
Després de gairebé quatre mesos obertes, les exposicions “La Retirada. L’èxode d’un poble” i “Vencedors i Vençuts” han finalitzat el seu cicle havent rebut aproximadament uns 2.500 visitants. Les mostres es van inaugurar el 9 de febrer per celebrar el Dia Nacional de l’Exili, i també amb motiu d’un conjunt d’activitats que tenien com a objectiu commemorar el 80è aniversari de la Guerra Civil. A l’acte inaugural van participar les autoritats del consistori, així com Ester Capella, Consellera del Departament de Justícia del Govern de la Generalitat de Catalunya. Les exposicions han estat possibles gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament i el Fons Memorial Democràtic, el fons André Alis i el fons Lluís Bassaganya.
Cal recordar que l’exposició ha estat obrint els caps de setmana, de divendres a diumenge. A més, durant aquest temps també s’han anat celebrant diferents activitats complementàries. És el cas de la caminada guiada per alguns dels indrets històrics per on van passar els exiliats. També van tenir lloc les projeccions dels documentals “El silencio de los otros” i de “Petjades sense rastre” (ambdós a Cal Marquès). A més, es van celebrar conferències: la de l’historiador Agustí Alcoberro, que va protagonitzar la xerrada “Els exilis de la història”, i la de Jordi Rubió, titulada “Els exilis del 36 i del 39”.
Ara, l’equipament Cal Marquès continuarà la seva programació posant a l’abast de veïns i visitants un seguit de propostes culturals, com ara presentacions de llibres o altres actes, com una nova exposició que ja s’està preparant, i de la qual tindreu novetats ben aviat.
Exili 4