L’alcalde Xavier Sala assisteix al Consell d’Alcaldes corresponent al mes de novembre del Consell Comarcal del Ripollès

El Consell d’Alcaldes accepta la delegació del servei de recollida i transport de residus municipal.
DSC_0028
El Consell Comarcal del Ripollès ha celebrat aquest dimarts 14 de novembre una nova sessió ordinària del Consell d’Alcaldes, a la qual hi ha assistit l’alcalde de Camprodon, Xavier Sala. En la reunió s’han tractat diferents qüestions que afecten el municipi, entre les quals hi havia l’acceptació de la delegació del servei de recollida i transport de residus al Consell Comarcal, condicionada, això sí, a la signatura del corresponent conveni. Cal recordar que, gràcies a aquest nou acord amb el Consell, Camprodon aconsegueix una millora del 25% en el cost anual del servei.
Una altra de les qüestions que s’ha tractat al Consell d’Alcaldes és la possible implementació d’un model de col·laboració entre el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el Consorci d’Espais d’Interès Natural del Ripollès (CEINR). A banda d’això, el CEINR també ha presentat les noves quotes dels socis per al 2018 i ha lliurat els informes de tasques 2015-2016.
A continuació, el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) ha explicat les accions que ha dut a terme per a la implantació de l’administració electrònica als municipis de la comarca. En aquest sentit, convé recordar que l’Ajuntament està seguint tot els passos per tal d’adaptar-se a aquest model d’administració pública basada en l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació.
D’altra banda, el Consell d’Alcaldes ha emès dos dictàmens previs relacionats amb el Consorci de Benestar Social del Ripollès, un sobre l’aprovació del pressupost pel 2018 i l’altre sobre la modificació dels seus estatuts. També ha emès un dictamen previ sobre els costos i rendiments dels serveis públics per al manteniment de l’abocador controlat Ripollès-3, així com del tractament i recollida de deixalles. Finalment, el consell ha emès un dictamen previ sobre la delegació al Consell Comarcal de les competències del sistema de sanejament en alta del terme municipal de Camprodon.