L’alcalde viatja a Brussel·les per demanar la llibertat dels presos polítics

Xavier Sala ha estat un dels 200 batlles catalans que aquest dimarts s’han manifestat davant la Comissió Europea per denunciar l’empresonament dels membres del Govern i dels presidents de l’ANC i Òmnium.
IMG_4602
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
L’alcalde de Camprodon, Xavier Sala, va ser un dels 200 batlles que dimarts van viatjar a Brussel·les per reclamar la llibertat dels membres del Govern de Catalunya i dels presidents de l’ANC i Òmnium empresonats per la justícia espanyola. La comitiva d’alcaldes va fer un viatge d’anada i tornada amb l’objectiu d’internacionalitzar i fer encara més visible la protesta per l’empresonament del Govern i  la vulneració de drets fonamentals a l’Estat espanyol.
Els alcaldes i alcaldesses es van dirigir fins a les portes de l’edifici de la Comissió Europea, on van desplegar una gran pancarta amb el text “Freedom Political Prisoners”. A la tarda es van traslladar al centre Bozar, on va tenir lloc un acte amb el president Puigdemont i els quatre consellers desplaçats a Bèlgica en què el president català i els representants locals van demanar la implicació de les institucions europees en el conflicte.
“Des del món local demanem a Europa que actuï i deixi de mirar cap a una altra banda”, apunta l’alcalde. “Hem anat a Brussel·les per explicar al món que la justícia espanyola empresona polítics electes per les seves idees”.