L’alcalde de Camprodon assisteix a dues reunions per tractar qüestions transfrontereres

L’Ajuntament continua apostant fermament per l’impuls de projectes que posin en valor el patrimoni cultural i històric del territori a banda i banda dels Pirineus.
Reunió transfronterera
L’alcalde de Camprodon, Xavier Sala, va assistir el dimecres 4 d’abril a una trobada transfronterera impulsada per la Casa de la Generalitat a Perpinyà entre alcaldes de l’Alta Garrotxa, Salines-Bassegoda i el Vallespir. La trobada, que va tenir lloc a Llocalou, a la Vall de Bianya, va servir per discutir i definir projectes transfronterers de dinamització del territori que sortiran a la llum en els pròxims mesos. El municipi de Camprodon hi va ser convidat en tant que els nuclis de Rocabruna i Beget formen part del territori geogràfic de l’Alta Garrotxa.
A la tarda, l’alcalde es va desplaçar fins a Vilallonga de Ter, on va assistir a la reunió de la Mesa i el Comitè Sindical de l’AECT “País d’Art i d’Història Transfronterer de les Valls Catalanes del Tec i del Ter”. En aquesta reunió es va fer balanç sobre l’evolució del projecte PATRIMC@T, programa que té com a objectiu recuperar i revalorar el patrimoni cultural i històric transfronterer a tota la regió; es va presentar la nova guia d’activitats abril-octubre de 2018 i es va parlar també sobre temes de futur que afecten l’AECT. Així mateix, es van validar els comptes del 2017 i es va aprovar el Pressupost del 2018.
L’AECT “País d’Art i d’Història Transfronterer de les Valls Catalanes Tec i del Ter”, nascuda el 2010, està formada per 24 municipis francesos (de les comarques del Vallespir i el Rosselló) i set municipis catalans (la Vall de Camprodon i Sant Joan de les Abadesses). Aquest ens jurídic té com a objectiu el desenvolupament territorial, social i econòmic de les dues valls –la catalana i la francesa- a través del patrimoni.