L'Ajuntament organitzarà unes jornades de treball per redefinir el pas de la via verda al Passeig Maristany

Tot i que el traçat ja va ser definit anys enrere, l’Ajuntament traslladarà una nova proposta a la Generalitat.
Escut de l'AjuntamentLa sala de plens de l’Ajuntament va acollir ahir dimecres un primer debat sobre el traçat de la via ciclista del Ter al seu pas per Camprodon. El projecte, que pretén donar continuïtat a l’actual Ruta del Ferro i del Carbó (Ripoll–Sant Joan de les Abadesses) fins a Setcases, tenia previst habilitar uns travessers al Passeig Maristany. No obstant, davant les opinions recollides per l’Ajuntament els darrers dies, l’equip de govern ha acordat amb la Generalitat aturar temporalment les obres per tal d’obrir un període de reflexió, escoltar els veïns i dissenyar possibles traçats alternatius de menor impacte per a l’emblemàtic Passeig.
D’aquesta manera, la sessió d’ahir va servir per començar a recollir suggeriments i idees i també explicar l’origen i antecedents del projecte. En aquest sentit, l’alcalde va exposar que es tracta d’un projecte iniciat al 2010 i que durant aquests darrers anys s’ha treballat des dels governs locals i amb la pròpia Generalitat per tal que el projecte pugui ser una realitat el més aviat possible. L’alcalde constata que “es tracta d’un projecte molt important per a la promoció turística i econòmica de la Vall de Camprodon. Cal reconèixer l’esforç de la Generalitat per realitzar aquesta inversió superior als 4 milions d’euros i que inclou el tram entre Camprodon i Llanars“. En la reunió informativa, també hi van assistir representants del Departament de Territori i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, qui van escoltar la veu dels assistents i resoldre aquells dubtes que es van plantejar durant la reunió.
Després d’aquesta primera trobada, la voluntat de l’Ajuntament és obrir un espai de diàleg ciutadà en les properes setmanes de cara a adoptar la solució que generi més consens i un menor impacte en el Passeig Maristany. Sobre aquesta iniciativa, l’alcalde creu que “serà l’Ajuntament, en base les conclusions d’aquest procés de debat, qui proposi a la Generalitat de quina manera executar el tram que passa pel Passeig Maristany”, i afegeix que “aquestes consultes ciutadanes potser es podrien haver fet fa anys, quan es va redactar el projecte i definir el traçat, però les farem ara i segur que entre tots ens en sortirem i la via verda serà una realitat en poc temps“.