L'Ajuntament organitza el primer cicle de conferències Dones & Esport

Laia Sanz, Núria Picas, Emma Roca, Araceli Segarra i el CP Olot seran les grans protagonistes d’unes jornades de debat sobre el rol femení dins l’àmbit esportiu.
Cartell Emma Roca
 
El proper dissabte 10 de setembre arrencarà al Casal Camprodoní la primera edició del cicle de conferències Dones & Esport. Aquest projecte, impulsat per la Regidoria d’Esports i que comptarà amb la presència destacada de quatre esportistes d’elit i representants del Club Patinatge Artístic d’Olot, té com a objectiu reivindicar la posició de les dones i la paritat de sexes en l’àmbit esportiu.
Malgrat que la pràctica esportiva s’ha estès i normalitzat dins el gènere femení al llarg dels darrers anys, la manca de paritat entre sexes és una realitat i les dones encara pateixen actualment importants greuges, prejudicis i impediments externs que condicionen i limiten la seva voluntat de fer activitat física, tant a nivell professional com amateur. Per tot plegat, amb l’objectiu de promoure l’esport i els seus beneficis entre les dones, el consistori organitza enguany la primera edició del cicle Dones & Esport.
Al llarg de cinc jornades el Casal Camprodoní es convertirà en un espai de debat en el que hi participaran de forma destacada el CP Olot i les esportistes d’elit Laia Sanz, Núria Picas, Emma Roca i Araceli Segarra, i en el que es tractaran qüestions cabdals com ara la conciliació de la vida professional i familiar amb la pràctica de l’esport i l’activitat física o la visibilitat de la dona esportista als mitjans de comunicació. “No només ens hem de centrar en el fet de la pràctica esportiva en si mateixa, sinó també en un accés real de la dona en la gestió i direcció de les entitats esportives”, assegura Xavier Rigat, regidor d’Esports.
El cicle de conferències és obert a tot el públic i començarà el dissabte 10 de setembre (19:30 hores) amb la xerrada de la corredora i campiona europea d’esquí de muntanya, Emma Roca. La seguirà la 13 vegades campiona del món de trial, la corberenca Laia Sanz, el dissabte 17 (19:30 h.). El 22 d’octubre (18:00 h.) serà el torn per al Club Patinatge Artístic d’Olot a la Sala d’actes de l’Ajuntament i el cicle clourà, amb dates encara per confirmar, amb les intervencions de l’alpinista Araceli Segarra i la corredora de muntanya Núria Picas al Casal Camprodoní.
 
Cartell Laia Sanz