L’Ajuntament obre una convocatòria de subvencions per a vehicles clàssics i de col·lecció

Els sol·licitants hauran de comprometre’s a mantenir el cotxe en bones condicions i a no fer-lo circular de manera habitual.
L’Ajuntament de Camprodon ha obert una convocatòria de subvencions adreçada als propietaris de cotxes de més de 30 anys d’antiguitat susceptibles de ser considerats vehicles clàssics i de col·lecció. El consistori considera que, tant pel tipus de matrícula que exhibeixen com pel material amb què estan fets i els seus acabats, aquest tipus de vehicles són singulars i irrepetibles, la qual cosa els fa mereixedors de mesures que en garanteixin una adequada preservació.
Podran acollir-se a aquesta convocatòria tots els propietaris de cotxes amb més de 30 anys d’antiguitat, no destinats a la circulació habitual, i que estiguin donats d’alta dins del padró de vehicles de tracció mecànica de l’Ajuntament de Camprodon. La quantia de la subvenció de cada beneficiari no podrà superar l’import corresponent al  vehicle en virtut de l’ordenança reguladora de l’impost per als vehicles de tracció mecànica.
Aquesta subvenció respon a la necessitat d’assegurar la pervivència d’una tipologia de vehicles especialment estesa a Camprodon i tota la Vall. “Es tracta de cotxes que representen una riquesa patrimonial per a la societat i que no s’usen per a circular de manera habitual, sinó que estan destinats a l’exhibició, el col·leccionisme i marxes tradicionals i controlades”, explica Xavier Sala, alcalde de Camprodon.
 
 

Captura