L’Ajuntament mostra el seu suport a la Conca del Ter, a la recuperació del cabal ecològic i la reducció del transvasament

El consistori també va aprovar en sessió plenària les mocions de suport al Banc d’ADN i al Pacte Nacional per a una Societat Digital a Catalunya
Amb la voluntat de protegir, defensar i garantir la preservació del patrimoni natural de Catalunya, l’Ajuntament de Camprodon va aprovar la moció de suport a la Conca del Ter, a la recuperació del cabal ecològic i la reducció del transvasament, una situació que provoca unes condicions ecològiques precàries al seu pas per les comarques gironines. D’aquesta manera, el consistori manifesta el seu total suport a les al·legacions presentades pel Consorci del Ter, la Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter i la plataforma Aigua és Vida de Girona al Pla de Gestió del Districte de Conca Fluvial de Catalunya i sol·licita a l’Agència Catalana de l’Aigua que les reculli totes en la redacció definitiva d’aquest Pla. Aquesta actuació municipal respon, doncs, a la necessitat de treballar per a una correcta gestió i protecció dels recursos hídrics, facilitant així un avenç cap al desenvolupament sostenible del país.
Durant el ple ordinari del dimarts 31 de gener, l’Ajuntament també va aprovar la moció de suport institucional a la iniciativa del Banc d’ADN per a les identificacions dels desapareguts durant la Guerra Civil. D’aquesta manera, Camprodon pren el compromís de difondre entre els veïns del municipi aquest programa de recuperació i foment de la dignitat i la memòria democràtica.
L’Ajuntament de Camprodon va aprovar també la moció de suport al Pacte Nacional per a una Societat Digital a Catalunya. Coneixedors de la importància de les TIC (Tecnologies de la informació i la comunicació) per garantir el dret que tenen els ciutadans a relacionar-se amb les Administracions Públiques per mitjans electrònics, el consistori es compromet a treballar de manera coordinada amb totes les institucions i actors implicats per tal d’impulsar les accions necessàries en aquest àmbit. D’aquesta manera, Camprodon treballarà activament per complir els objectius d’aquest Pacte Nacional signat per la Generalitat de Catalunya, la quatre diputacions del país, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i el Consorci Localret.