L’Ajuntament Juvenil celebra l’última Junta de Govern del curs 2016-2017

L’Ajuntament de Camprodon fa una valoració molt satisfactòria del projecte i agreix a alumnes i professorat la seva implicació i predisposició a fer realitat aquesta eina participativa pionera a la vila.
Últim Ple de l'Ajuntament Juvenil del curs 2016-2017 (Ajuntament de Camprodon)
Avui dijous 15 de juny, la Sala de Plens del consistori ha acollit l’últim Ple ordinari de l’Ajuntament Juvenil de Camprodon del curs 2016-2017. La sessió ha servit per posar sobre la taula dues qüestions que afecten directament el col·lectiu infantil i juvenil camprodoní: l’arranjament del camí que connecta l’entrada de l’Institut Germans Vila Riera amb la parada d’autobús i la millora de les instal·lacions de skatepark del municipi.
El darrer Ple de l’ens, a més, també ha servit per fer balanç del treball fet des del passat mes d’octubre del 2016 i acomiadar el curs 2016-2017. En aquest sentit, l’Ajuntament –a través de la Regidoria de Participació Ciutadana-, fa una valoració molt positiva del seu funcionament, així com de les resolucions que s’han aprovat. El consistori, a més, agreix la implicació dels alumnes –amb l’alcalde juvenil Henry Bentsen Claret al capdavant- i del professorat i posa en valor la seva predisposició i col·laboració per fer realitat amb èxit aquest projecte.
L’Ajuntament Juvenil és una eina pionera impulsada per l’equip de govern amb l’objectiu de dotar els joves del poble d’un espai de participació en les polítiques del consistori, així com de fomentar la reflexió i aprenentatge per part dels joves en relació a les dinàmiques i funcionament de l’Ajuntament.
A banda de reflexionar i fer arribar propostes al consistori, l’Ajuntament Juvenil ha seguit un calendari de treball en què els alumnes han dut a terme tasques per a la  posada en pràctica d’actuacions sorgides en el sí de la plataforma. El Plenari ha estat constituït per 8 alumnes de l’Institut Germans Vila Riera i 4 de l’Escola Dr. Robert, escollits pels seus companys en processos interns de votació que cada centre va organitzar lliurament en funció del seu sistema pedagògic. Els 12 membres de l’Ajuntament Juvenil han actuat durant aquest curs acadèmic a mode de representants dels joves camprodonins.