L’Ajuntament donarà continuïtat al programa local de foment de l’emprenedoria ‘Emprèn tot l’any a Camprodon’

El consistori incentiva amb una línia de subvencions a totes aquelles persones empadronades a Camprodon que vulguin iniciar una nova activitat econòmica al municipi.
emprenadoria-001
L’Ajuntament, amb l’estreta col·laboració de l’Agència de Desenvolupament del Ripollès, promou l’emprenedoria local amb el programa ‘Emprèn tot l’any a Camprodon’, un projecte de subvencions públiques per ajudar econòmicament a totes aquelles persones empadronades a Camprodon que volen iniciar una nova activitat econòmica com a empresari/ària individual, amb seu a Camprodon.
‘Emprèn tot l’any a Camprodon’ és una eina pionera al municipi, que té com a doble objectiu fomentar l’esperit d’emprenedoria entre els camprodonins i camprodonines i apostar decididament per la implantació de noves activitats industrials, comercials i de serveis al municipi.
Aquest passat 2017 ha estat l’any d’implantació del programa. Un any en el qual, si bé no s’hi ha acollit cap nou establiment o negoci, s’han registrat fins a 12 moviments d’activitats econòmiques. Parlem de l‘obertura de quatre botigues/negocis, dos nous habitatges d’ús turístic, un nou establiment de turisme rural, un nou supermercat, i quatre canvis de titularitat.
Cal destacar també que dos particulars han presentat instància a l’Agència de Desenvolupament del Ripollès per sol·licitar la subvenció, però en cap dels dos casos els sol·licitants van aportar tota la documentació que se’ls requeria. Així mateix també cal recordar que l’Agència de Desenvolupament del Ripollès ofereix un servei d’assessorament i d’estudi de la viabilitat dels projectes en el qual han estat ateses sis persones.
L’alcalde de Camprodon, Xavier Sala, reconeix que “no són les xifres que esperàvem obtenir” però assegura que l’Ajuntament continuarà donant continuïtat al programa: “Tenim el convenciment i la certesa que el potencial humà, social i econòmic hi és. De fet, molts dels negocis que s’han obert aquest any s’hi podrien haver acollit. L’Ajuntament, per tant, continuarà apostant per l’emprenedoria, no tan sols amb aquesta línia d’ajuts, sinó també amb la promoció d’activitats i programes d’assessorament i creixement empresarial i amb l’impuls de l’espai de coworking que ara posem en marxa”.