L’Ajuntament de Camprodon reclama mesures per eradicar la pobresa energètica

El Ple de l’Ajuntament de Camprodon reivindica la protecció de les persones i famílies més vulnerables i reclama el compliment de la Llei 24/2015 del Parlament de Catalunya de mesures urgents contra l’emergència habitacional i la pobresa energètica.
El Ple de l’Ajuntament de Camprodon va aprovar durant el darrer Ple municipal ordinari del mes de novembre, celebrat dimarts dia 29, una moció per reclamar mesures urgents per pal·liar els efectes i eradicar la pobresa energètica. El text es va aprovar per unanimitat amb el suport de tots els grups polítics amb representació al consistori.
L’escrit resa que “la pobresa energètica és una de les conseqüències més devastadores de la greu crisi econòmica que bona part de la societat està patint”. Per tot plegat, demana que s’aprovi “immediatament” el Reglament que ha de desenvolupar la Llei 24/2015 del Parlament de Catalunya de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. A més, insta la Generalitat a “prendre les mesures necessàries urgentment per aturar la situació de pobresa energètica que agreuja encara més la situació de les famílies més vulnerables”.
Així mateix, la moció aprovada recolza les polítiques públiques municipals que s’estan duent a terme per combatre la pobresa energètica i l’exclusió residencial als Ajuntaments. En aquesta línia, denuncia que “tota la càrrega no la poden assumir les administracions locals i els Serveis Socials Municipals. Cal el compromís real i ferm per part de la resta d’administracions, com són l’estatal i l’autonòmica, i de les companyies subministradores, especialment les elèctriques, que vulneren la llei escudant-se en subterfugis administratius”. Alhora, es trasllada a la Generalitat la necessitat de donar suport econòmic a les administracions locals per crear oficines d’eficiència energètica que assessorin la ciutadania per estalviar en el consum d’energia, i alhora auditin i assessorin sobre la implementació de mesures d’estalvi energètic a les llars en situació de pobresa energètica.
Un cop aprovat, l’Ajuntament de Camprodon traslladarà aquest acord al Govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya, a l’Associació Catalana de Municipis, a la Federació de Municipis de Catalunya, a la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, a l’Aliança Contra la Pobresa Energètica, a les entitats socials del municipi que treballen per a les persones en situació de vulnerabilitat, i a les empreses subministradores.