L’Ajuntament de Camprodon reclama a l’Estat més inversions a la línia R3 Puigcerdà

El consistori aprova una moció per tal que el Ministeri de Foment redistribueixi la partida destinada al servei de transport de Rodalies de Catalunya, ja que molts punts es troben al límit de la seva capacitat i necessiten més manteniment.
L’Ajuntament de Camprodon, preocupat per la seguretat dels veïns i pel bon funcionament del transport públic i les infraestructures, ha expressat al Ministeri de Foment de l’Estat espanyol la manca d’inversions dirigides a la línia R3 Puigcerdà. Per aquest motiu, el consistori ha aprovat una moció on denuncia i exigeix una redistribució pel que fa al pressupost de manteniment de la infraestructura actual, sobre la qual circulen els serveis de Rodalies de Catalunya.
En molts punts, l’estat de la via es troba al límit de la seva capacitat. La manca d’inversions es tradueix en accidents, incidents i avaries i una continuada pèrdua de velocitat i fiabilitat. Alhora, l’Ajuntament comunicarà aquesta posició al Ministeri de Foment, Adif, els grups polítics al Congrés dels Diputats, al Consell Comarcal del Ripollès i de la Cerdanya i als ajuntaments d’ambdues comarques per tal que aquestes inversions es portin a terme.
Segons l’alcalde, Xavier Guitart, es tracta d’una línia “molt utilitzada pels veïns de Camprodon i per la gent de la Vall, ja que representa una connexió important amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona i Vic”. Per aquest motiu, assegura l’alcalde: “ens hem compromès a exigir més inversions dirigides a aquesta via, i a demanar que es dediquin els recursos necessaris per a la posada al dia de les diferents línies de rodalies i regionals”.
Estació de Ripoll