L’Ajuntament de Camprodon i la Diputació de Girona inauguren l’exposició ‘Cavallers i ferrers al castell de Rocabruna’

La mostra es podrà veure cada cap de setmana a partir d’aquest divendres 15 de setembre i fins el 10 de desembre al monestir de Sant Pere de Camprodon
L’exposició itinerant ‘Cavallers i ferrers al castell de Rocabruna’, que exhibeix tot el material recollit a l’edificació medieval de Camprodon, s’inaugurarà aquest divendres 15 de setembre a les 19 hores al monestir de Sant Pere del municipi. La mostra inclou 220 peces inèdites i vol donar a conèixer el resultat dels treballs de recuperació arquitectònica i arqueològica realitzats en aquest conjunt fortificat baixmedieval de Camprodon. ‘Cavallers i ferrers al castell de Rocabruna’ ha estat exposada a la Casa de Cultura de Girona des del passat mes de març i ara arriba al municipi d’on són originàries les peces que conformen l’exposició. L’horari d’obertura al públic és els dissabtes de 10 a 13 hores i de 16 a 20 hores i els diumenges de 10 a 14 hores.
Tot i que inicialment només estava previst fer-hi una petita campanya de consolidació i alguna intervenció puntual, els treballs de recuperació del monument li han donat al castell encara més valor històric i patrimonial. De fet, l’anàlisi dels materials metàl·lics trobats han facilitat de manera significativa l’estudi de la vida quotidiana en una edificació militar medieval situada al cor dels Pirineus Orientals.
Anna Colomer, regidora de Cultura de Camprodon, assegura que “la mostra engloba els deu anys de restauració i de campanyes arqueològiques al castell, uns treballs que van començar l’any 2006 i que han permès descobrir una de les fortificacions medievals mas importants a Catalunya”. Així mateix, Colomer explica que “l’exposició està pensada per ser un recorregut didàctic estructurat per temàtiques amb l’objectiu que el visitant pugui fer-se una idea de com era la vida al segle XV”.
L’Ajuntament de Camprodon i la Diputació de Girona conviden tots els veïns i veïnes a visitar la mostra i gaudir de les peces exposades, tant de l’àmbit de la cuina com alguns jocs que es feien servir a l’època. També s’hi poden veure eines del camp, objectes de costura i objectes de mercadeig, però l’activitat que més hi destaca és la lluita, amb una nombrosa col·lecció de peces metàl·liques representatives de l’època i en molt bon estat.
Cavallers_i_Ferrers baixa