L'Ajuntament de Camprodon aprova el pressupost per a l'exercici 2017

El Ple de l’Ajuntament de Camprodon aprova inicialment un pressupost per a l’any vinent de 4.795.105€. El consistori destinarà una partida de 165.000€ en inversions clau per al municipi i mantindrà la seva aposta per l’acció social i la dinamització de la cultura, l’esport i el turisme.
El Ple de l’Ajuntament de Camprodon va aprovar inicialment el passat divendres 30 de desembre el pressupost municipal per a l’any 2017. Els comptes aprovats ascendeixen fins els 4.795.105,85€, dels quals 164,964,04€ aniran destinats a fer front a inversions clau per a la vila, com ara la instal·lació de la torre de telecomunicacions o l’arranjament del pavelló Llandrius. El pressupost, aprovat amb els vots favorables de l’equip de govern i amb el vot en contra de la resta de grups municipals, està fortament condicionat per l’obligació de l’Ajuntament de fer front a la sentència judicial 215/2016 del TSJC, que obliga el consistori a fer front a una indemnització d’uns 110.000€ pel cas del vigilant municipal expedientat anys enrere. Tot i així, els comptes aprovats permeten al consistori seguir abordant les demandes estratègiques del municipi i apostar decididament per la promoció i desenvolupament econòmic del poble.
En aquesta línia, Xavier Sala, alcalde de Camprodon, defineix el pressupost de l’Ajuntament per al 2017 com a “realista, acurat, adaptat a les necessitats de tots els veïns i veïnes i continuista en l’aposta per la dinamització d’àrees clau com acció social, cultura, esport o promoció turística.”
164.964,04€ d’inversió: instal·lació de la torre de telecomunicacions i substitució de la coberta del pavelló Llandrius
Per segon exercici consecutiu la resolució dels dèficits de cobertura telefònica al municipi ocupa un lloc central en el pressupost de l’Ajuntament de Camprodon per a l’any 2017. Els comptes contemplen una inversió de 100.000€ per la instal·lació de la torre de comunicacions, una mesura que permetrà resoldre definitivament la manca de serveis d’Internet, televisió i telefonia que pateixen actualment els veïns i veïnes dels nuclis de Rocabruna, Beget, Salarça, Bolós i Font Rubí.
Per resoldre la deficiència que presenta el pavelló Llandrius, que pateix de filtracions d’aigua de pluja, l’Ajuntament destinarà al llarg d’aquest any una partida de 50.000€ als treballs de substitució de la coberta de l’edifici. Així mateix, i de cara al 2017, l’Ajuntament també posarà el fil a l’agulla en altres actuacions de via pública i mobiliari urbà necessàries per a la millora del municipi, però les partides corresponents han estat dotades, inicialment, amb quantitats simbòliques, a l’espera d’aplicar el finançament complementari que permeti alliberar els recursos que es destinen a  fer front a la sentència judicial del TSJC.
Revalorització del patrimoni de Cal Marquès
En el marc del Ple de divendres, el consistori també va aprovar l’adjudicació definitiva dels treballs de rehabilitació de Cal Marquès. Al llarg del 2017, l’Ajuntament començarà les obres que comportaran la rehabilitació d’aquest centre museístic i una millora substancial de tot l’espai exterior vinculat al mateix.
Baixada de l’IBI
Amb l’objectiu de compensar la pujada dels valors cadastrals aplicada per l’Estat, i evitar que es tradueixi en una major pressió fiscal sobre els camprodonins i camprodonines, l’Ajuntament va aprovar en el darrer Ple municipal una rebaixa del 8% en el coeficient  de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) de 2017. Gràcies a aquesta reducció, la quantitat que hauran de pagar els camprodonins i camprodonines es mantindrà congelada.