L’Ajuntament aprova el pressupost pel 2019 marcat per l’augment dels ingressos , la consolidació de la despesa corrent i inversions realistes

Els comptes municipals augmenten un 4% respecte l’any passat i preveuen inversions per Cal Marquès i millores a l’espai públic
El Ple municipal va aprovar el passat dimarts un pressupost municipal consolidat per al 2019 de 5.485.666,3€, que suposa un increment del 4% respecte l’any passat. Els comptes preveuen una partida de 745.160€ per a inversions, entre les quals destaca el projecte museogràfic de Cal Marquès. El pressupost va ser aprovat amb els vots a favor dels sis membres de l’equip de govern i el vot contrari dels cinc regidors de Tots per Camprodon-CP.
L’alcalde de Camprodon, Xavier Sala, ha explicat que el pressupost 2019 és “molt detallat, transparent, real, pensat en el que realment necessita el poble i no pensat en fer grans inversions que hipotequen la vila. Aquest equip de govern ha vingut a millorar el dia a dia dels camprodonins i camprodonines i aquets comptes permetran acomplir amb aquest objectiu”.
 
Les inversions previstes
El volum d’inversions ascendeix fins als 745.160€, dels quals aproximadament un 30% són finançats amb fons propis de l’Ajuntament. En aquest apartat cal destacar les inversions per completar el projecte museogràfic de Cal Marquès (479.160€), que ha de comptar per executar-lo amb aportacions dels fons FEDER, de la Generalitat i de la Diputació de Girona. També hi ha previstes inversions per adequar l’espai públic (166.000€), actuacions mediambientals i inversions en noves tecnologies (50.000€ cada una).
Augmenten els ingressos amb les taxes congelades
El volum d’ingressos és superior al de 2018, amb un total de 4.228.120€. L’augment d’ingressos més significatiu es produeix en el capítol corresponent als ingressos que provenen d’administracions superiors i per la recaptació derivada de l’IBI que augmenta en relació a les previsions pressupostàries inicials de l’any 2018. Convé recordar que l’Ajuntament redueix el coeficient municipal fins el 0,912  i que la revalorització que han experimentat algunes edificacions és competència del Ministeri d’Hisenda. El consistori, a més, manté congelades la majoria de taxes com per exemple la taxa de recollida de residus o pel subministrament d’aigua.