L’AECT ‘País d’Art i d’Història Transfronterer de les Valls Catalanes del Tec i del Ter’ comença a planificar el programa de treball del 2018

L’alcalde de Camprodon, Xavier Sala, formarà part de les comissions que gestionaran la implementació i desenvolupament dels futurs centres d’interpretació del territori.
WhatsApp Image 2017-11-10 at 14.05.25(1)
El comitè sindical de l’Agrupació Europea de Cooperació Territorial (AECT) ‘País d’Art i d’Història Transfronterer de les Valls Catalanes del Tec i del Ter’ es va reunir dijous 9 de novembre a Saint-Jean-Pla-de-Corts (Vallespir) per fer balanç de les accions realitzades durant aquest 2017 i començar a definir les línies de treball de cara al 2018.
Durant la sessió es va acordar la creació de les comissions que gestionaran la implementació dels futurs Centres d’Interpretació de l’Arquitectura i del Patrimoni (CIAP), en les quals serà present l’alcalde de Camprodon, Xavier Sala. Està previst que un d’aquests centres d’interpretació s’ubiqui a l’equipament de Cal Marquès de Camprodon, actualment en procés de rehabilitació. Aquest equipament vol esdevenir un espai multifuncional dedicat a difondre la figura d’Isaac Albéniz i a promoure els diferents aspectes patrimonials i culturals de la vila i de la Vall.
L’actuació s’emmarca en el projecte PATRIMC@T, un programa que té com a objectiu recuperar i revalorar el patrimoni cultural i històric transfronterer a tota la regió. El projecte té un cost total d’uns 4,5 milions d’euros i engloba un total de 15 actuacions.
El projecte PATRIMC@T està cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del programa INTERREG V-A ESPANYA-FRANÇA-ANDORRA (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. El seu ajut es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.