La Setmana Santa omple Camprodon d'activitats i propostes de tota mena

Processons, sardanes, presentacions de llibres, el Trenet de la Vall de Camprodon, el Forest Markt… La Setmana Santa ofereix cada any una abundant oferta lúdica i cultural que atreu visitants i veïns que aprofiten per desconnectar i unir-se a la tradició i la cultura camprodonina.
Un any més, la Setmana Santa de Camprodon ha estat un autèntic èxit, tant pel que fa a la participació com a l’organització de diferents actes i activitats culturals i socials de tota mena. Així, s’han pogut viure les increïbles i tradicionals processons, però també les presentacions de llibres o sardanes. A més, han tingut lloc altres propostes turístiques i de restauració, com poden ser rutes turístiques, l’estació de Vallter, excursions a la muntanya, l’exposició de la Processó a Cal Marqués, la visita al Museu Isaac Albéniz o a Beget (amb la marca “Poble amb encant”). Tot plegat reafirma Camprodon i la Vall de Camprodon com a actiu territorial de referència. Enguany, la Setmana Santa ha acollit una multitud de visitants que han volgut relaxar-se durant aquests dies, i participar de l’oferta que ha tingut lloc amb motiu de la festivitat.
El dijous 18 d’abril, a les 20 h, es va dur a terme la concentració al monestir de Sant Pere, amb tot el Maniple i amb la posterior desfilada fins a la Porta de Cerdanya, on les autoritats municipals van fer entrega de la maça als soldats romans. Ja el Divendres Sant, a primera hora del matí, tenia lloc la sortida dels romans de la Plaça de Santa Maria, que arribava fins a l’Església del Carme, on es va dur a terme una concentració. Tot seguit, la Processó de les Dones passava pels carrers de la vila. A la tarda tenia lloc l’acte principal: la Processó dels Sants Misteris, un esdeveniment únic que ajunta memòria, família i emocions. Es tracta d’una tradició recuperada fa 32 anys i que s’ha consolidat com un dels actes representatius de la Setmana Santa del Ripollès i les comarques de Girona.
No tot van ser processons. Durant la Setmana Santa camprodonina també van tenir lloc actes literaris, celebrats a Cal Marquès. Dissabte, 20 d’abril, es va presentar Segones oportunitats, de l’escriptora Rosa Torrent, i el diumenge, 21 d’abril, va ser el torn de Maleït Castell, la novel·la històrica i d’aventures ambientada a Camprodon. L’acte va comptar amb l’autor, Xavier Surinyach. Ambdues presentacions van atreure un gran nombre d’assistents.
El 20 d’abril també es va celebrar una trobada de sardanes a la Plaça Doctor Robert, amb la Cobla Tres Vents. El públic va ballar i es va donar la mà en una jornada de tradició i cultura.
A banda d’això, del 18 al 21 d’abril tenia lloc la primera edició del Forest Markt, el Festival va esdevenir una trobada d’emprenedors, visitants i tot aquell que va voler gaudir de gastronomia, música, art i cultura.
Durant tota la Setmana Santa, el Trenet Turístic de la Vall de Camprodon va estar disponible per a tots aquells visitants i veïns que van voler descobrir els racons i paisatges més emblemàtics de Camprodon d’una manera única i original. Segons l’organització, unes 700 persones han pujat durant aquests dies al trenet.
Processó de les dones