La Processó dels Sants Misteris torna a omplir els carrers i places de Camprodon

Milers de persones han rebut aquest Divendres Sant la tradicional processó camprodonina, una de les més representatives del Ripollès i de les comarques gironines. L’Ajuntament de Camprodon felicita l’Associació dels Sants Misteris per aquest nou èxit organitzatiu.
 
6U9A0278
Camprodon ha tornat a viure aquest Divendres Sant una de les seves nits més simbòliques i també més participatives del calendari festiu. Milers de persones han omplert carrers i places per seguir la Processó dels Sants Misteris, una tradició recuperada fa 32 anys que s’ha convertit, amb el pas dels anys, en un dels actes de Setmana Santa més importants i representatius del Ripollès i de les comarques gironines. Centenars de figurants camprodonins i de poblacions veïnes han participat un any més en la desfilada pels carrers de Camprodon.
Com ja és tradició, la processó s’ha iniciat a la baixada del Monestir de Sant Pere, on prèviament s’hi havia col·locat el retaule de la Passió. La desfilada ha continuat per la plaça Santa Maria, els carrers València i Ferrer Bàrbara, les places Doctor Robert i C.A. Torras, els carrers Isaac Albéniz i Sant Roc, la plaça de la Vila, el carrer Josep Morer, el Passeig de la Muralla, la plaça del Carme i l’Església del Carme, on s’ha completat aquesta activitat litúrgica tan solemne.
Els actes de Setmana Santa però van començar dijous al vespre, amb la concentració al monestir de Sant Pere de tot el Maniple i amb la desfilada fins a la Porta de Cerdanya, on les autoritats municipals feien entrega de la maça als soldats romans. El divendres al matí també es feia el Viacrucis, també coneguda com a Processó de les Dones.
6U9A0278
La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Camprodon, Anna Colomer, destaca l’èxit organitzatiu i participatiu de la Processó: “Novament hem assistit a una Processó dels Sants Misteris multitudinària, tant pel que fa a participants com a públic. Cal donar les gràcies, un cop més, a l’Associació dels Sants Misteris i a totes aquelles persones que s’hi han implicat en l’organització d’aquest esdeveniment”.
La regidora també ha recordat que la Processó dels Sants Misteris és un “exemple de col·laboració, d’esforç i d’il·lusió de moltes persones que cada any dediquen moltes hores del seu temps a organitzar aquest esdeveniment. Ells són els autèntics artífexs de la supervivència d’una tradició que avui dia és patrimoni cultural d’aquesta vila”.