La mostra “Peret Blanc de Beget” s’exposa al vestíbul de l’Ajuntament de Camprodon

La inauguració de l’exposició tindrà lloc aquest dissabte, 2 de desembre, a les 19 hores.
20171201_140848
El vestíbul de l’Ajuntament de Camprodon acull des d’aquest divendres 1 de desembre l’exposició “Peret Blanc de Beget”, coproduïda pels festivals gironins Ésdansa i Càntut amb motiu del centenari del reconegut violinista begetí. La mostra arriba a Camprodon després d’haver passat per l’Espai Can Trona Centre de Natura i Cultura de la Vall d’en Bas, a l’agost; i per l’emblemàtica casa modernista de Can Trinxeria, a Cassà de la Selva, al novembre.
La inauguració de l’exposició tindrà lloc aquest dissabte 2 de desembre, a les 19 hores, en un acte què comptarà amb la presència del músic camprodoní Amadeu Rosell i de la família de Peret Blanc.
La mostra, que es podrà visitar fins al 9 de gener del 2018, ens apropa una realitat no massa llunyana, la dels músics tradicionals, agents cabdals en la dinamització cultural i musical de pobles i veïns. La figura de Peret Blanc, considerat un dels últims músics tradicionals del país, és el fil conductor de l’exposició.
Pere Sala i Solé (1917-1993) va ser un violinista begetí i un dels últims músics rurals. Autodidacte, encara se’n conserven nombroses gravacions que han permès recuperar la música antiga de l’Alta Garrotxa. Peret Blanc comptava amb un repertori de fins a 130 balls, apresos d’oïda.
 
 
Cartell