La Mancomunitat de la Vall de Camprodon i l'Ajuntament s'impliquen en el turisme sostenible

El Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser presenta el “Dossier de Candidatura de la Carta Europea del Turisme Sostenible al Ripollès 2019-2023” a la Federació EUROPARC.
El Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, amb el qual l’Ajuntament de Camprodon i la Mancomunitat de la Vall de Camprodon porten treballant durant més de dos anys, ha presentat el “Dossier de Candidatura de la Carta Europea del Turisme Sostenible al Ripollès 2019-2023” a la Federació EUROPARC. Es tracta d’un document que defineix 8 línies estratègiques i 28 accions a desenvolupar en els pròxims 5 anys. Un cop presentada aquesta candidatura, ara toca esperar que la Federació acrediti que l’espai protegit del Parc disposa d’una estratègia en turisme que compleix amb les pautes de sostenibilitat.
El dossier és fruit del treball conjunt entre diverses entitats de la comarca, liderat pel Parc Natural  de les Capçaleres del Ter i del Freser, juntament amb l’Agència de Desenvolupament del Ripollès, l’Associació Leader Ripollès, la Mancomunitat de la Vall de Camprodon i aquest consistori, així com altres agents. La Federació EUROPARC és una entitat europea que es dedica a la conservació i al desenvolupament sostenible de la biodiversitat, fomentant la gestió de les àrees protegides d’Europa a través de la cooperació internacional.
Parc Natural Ter i Freser