La Fira del Formatge de Camprodon tanca la seva primera edició amb èxit de visitants

Durant quatre dies, del 29 d’octubre a l’1 de novembre, els camprodonins han gaudit d’aquesta cita gastronòmica pionera al municipi organitzada per l’Ajuntament i que ha comptat amb tastets de productors vinguts d’arreu d’Europa i una àmplia oferta lúdica, cultural i gastronòmica per a tots els públics amb el formatge com a gran protagonista. Consulta aquí l’àlbum complet de fotografies.
El formatge i les seves múltiples procedències i varietats s’han convertit aquests darrers dies en el gran reclam gastronòmic de la vila de Camprodon. El municipi va acollir del 29 d’octubre a l’1 de novembre la primera edició de la Fira Internacional del Formatge, una activitat que han promogut conjuntament l’Ajuntament i l’empresa Esdeveniments 7 Vetes, dedicada a l’organització de mercats i festivals.
La Plaça de la Vila i el carrer Sant Roc es van convertir durant quatre dies en l’eix neuràlgic d’aquesta proposta que ha aconseguit acostar als veïns i veïnes de Camprodon productes i propostes gastronòmiques variades i de màxima qualitat. Xavier Juncà, regidor de Turisme i Promoció Econòmica, assegura que “estem molt satisfets amb la resposta que ha tingut la fira entre els camprodonins. No és gens fàcil que un projecte com aquest que acaba de néixer tingui una rebuda tant gran i positiva per part de la gent. A més, el fet que hagin vingut productors de formatge d’arreu del continent ens ajuda a potenciar cap a l’exterior els nostres atractius turístics i gastronòmics”.
Amb l’objectiu de promoure els productes artesans i d’alta qualitat en un context festiu i de complicitat entre productors i consumidors, la primera edició de la Fira Internacional del Formatge de Camprodon va comptar amb propostes com tastets de formatges de llet de cabra, ovella, vaca, búfala, curats, semi curats, tous, i de llet crua o cuita a càrrec d’una quinzena de productors europeus. Els tasts, però, no van ser l’únic atractiu d’aquesta fira. I és que des del 29 d’octubre a l’1 de novembre també es van realitzar diferents activitats relacionades amb el món formatger; com ara, una exposició d’eines formatgeres, un sommelier musical, el concurs “Munyim la cabreta”, tallers de manualitats, un taller de formatges de cara amb pintura facial, el taller gastronòmic de “La Cuinera Viatgera”, un espectacle de màgia i maridatges guiats de formatge i cervesa artesana. Activitats, totes elles, que van rebre el suport massiu dels camprodonins i visitants i que van fer les delícies tant de grans com de petits.
L’Ajuntament agraeix a tots els veïns i veïnes la seva participació en aquesta mostra, així com l’estreta col·laboració mantinguda amb l’empresa Esdeveniments 7 Vetes en l’organització de l’esdeveniment.