La Fira de la Puríssima consolida el seu nou format amb rècord d’expositors

Dos de cada tres expositors que han participat en l’edició d’aquest 2017 són de la Vall de Camprodon. Com a novetat, enguany hi han estat presents entitats comarcals i gent de la Catalunya Nord.
WhatsApp Image 2017-12-11 at 17.24.49
La Regidoria de Turisme, Activitat i Promoció Econòmica fa una valoració molt positiva de la Fira de la Puríssima d’aquest any 2017 celebrada del 8 al 10 de desembre. Al llarg de tres intensos dies, Camprodon ha registrat una gran afluència de visitants, fins al punt de convertir el pont de la Puríssima en una de les dates més assenyalades del calendari turístic de Camprodon i de la Vall.
Com els darrers dos anys, l’Ajuntament de Camprodon, juntament amb l’Associació de Comerç i Turisme de la Vall de Camprodon, ha fet una aposta clara per un nou format més obert, amb més expositors de la Vall i de la comarca, i més transversal. “Aquesta tercera edició ha estat la de consolidació i ens marca el camí a seguir en les pròximes edicions; polint detalls, millorant, innovant i fent propostes noves”, afirma el regidor de Turisme, Activitat i Promoció Econòmica, Xavier Juncà.
La Fira de la Puríssima 2017 ha disposat de tres espais diferents en tres punts emblemàtics de la vila: el Parc del Pont Nou, la plaça de la Vila i la plaça de Santa Maria. La inclusió d’aquest últim responia a l’objectiu estratègic de l’Ajuntament d’oferir un recorregut entre els dos símbols més representatius del patrimoni històric i monumental de Camprodon, el Pont Nou i el Monestir de Sant Pere, potenciant-ne així els atractius patrimonials, culturals, comercials i naturals del municipi.
L’estrena de la plaça de Santa Maria com a espai de la mostra ha permès també ampliar el nombre d’expositors un 20% més respecte de l’edició anterior. 
Així mateix, aquest any la Fira ha disposat de diferents propostes complementàries que han ampliat i enriquit el seu atractiu. Algunes d’aquestes propostes han estat l’exposició de Peret Blanc, l’exposició de les obres finalistes del Premi de Pintura Manel Surroca, el lliurement de premis del Concurs de Fotografia de la Vall de Camprodon i l’exposició “Imatges de la Vall de Camprodon” amb motiu del 15è aniversari del certamen, el concert de La Selvatana, el Caçations, la visita guiada al poble de Camprodon o el trenet turístic.
WhatsApp Image 2017-12-11 at 17.27.20
Un èxit rotund
Ni el fred, ni la poca neu que hi havia a Vallter 2000, ni la competència d’altres fires de Nadal han pogut amb la Fira de la Puríssima. “L’èxit ha estat total i rotund. El mix de vendre els atributs i atractius de Camprodon amb els atractius de la mateixa Fira és un encert i ofereix una transversalitat i complementarietat molt potent”, afirma Xavier Juncà, qui també assegura que “els expositors ja ens han traslladat la seva voluntat de repetir l’any vinent”.
La gran varietat de les propostes dels expositors i firaires permet també que tothom trobi quelcom interessant i del seu gust. Prova d’això és l’increment de persones que visiten Camprodon amb motiu d’aquesta fira, fet que es pot comprovar fàcilment en els hotels i locals de restauració, on s’han registrat plens en els dies més forts del pont de la Puríssima.
Un referent comercial i econòmic
La inauguració de la Fira de la Puríssima va estar presidida pel secretari d’Empresa i Competitivitat, el Sr. Joan Aregio, i va comptar també amb la presència del president del Consell Comarcal del Ripollès, el Sr. Joan Manso, així com d’altres alcaldes/alcaldesses i regidors/regidores de la comarca. En els parlaments, l’alcalde de Camprodon, Xavier Sala, va subratllar la importància que té aquesta mostra en el seu entorn més immediat: “Avui tenim una Fira de la Puríssima de la qual ens podem sentir molt orgullosos i que és un clar exponent del potencial comercial i econòmic del municipi i de la Vall”.