La consellera de Cultura Mariàngela Vilallonga lliura la Medalla Albéniz 2019 a la pianista Alba Ventura

L’acte de clausura de la 34a edició del Festival Isaac Albéniz de Camprodon va obtenir un gran èxit d’espectadors. La consellera va visitar el Museu Isaac Albéniz i el consistori abans de l’esdeveniment, on va intercanviar sensacions i es va reunir amb els regidors i l’alcalde del municipi.
El passat dijous, 15 d’agost, al vespre, es va celebrar el tancament del XXXIV Festival Isaac Albéniz de Camprodon, amb el concert de la Suite Ibèria, a càrrec d’Alba Ventura, que va convocar un gran nombre d’espectadors. El Monestir de Sant Pere es va omplir de públic una estona abans que comencés l’acte. Ventura va oferir un concert magistral, amb una interpretació de gran nivell d’aquesta peça d’Albéniz.
A més, va tenir lloc la tradicional entrega de la Medalla Albéniz, que l’organització del Festival duu a terme cada any. En aquesta edició, la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Mariàngela Vilallonga, va ser l’encarregada de lliurar el guardó a la pianista. Vilallonga va reconèixer “la dificultat de mantenir, durant 34 edicions, un festival de música d’aquestes característiques, que porta alguns dels millors artistes d’àmbit internacional”. A més, va valorar el concert d’Alba Ventura com “un recital inoblidable”. Abans de la clausura del Festival, la consellera va visitar el Museu Isaac Albéniz i l’ajuntament, on va signar el llibre de la vila i es va reunir amb alguns dels membres del consistori per intercanviar sensacions.
Per la seva banda, l’alcalde de Camprodon, Xavier Guitart, també va voler felicitar “l’organització del Festival, per la seva feina incalculable, per l’aportació a la cultura i per la reivindicació de la música a Camprodon. Aquest esdeveniment és el millor homenatge possible a Albéniz, una figura camprodonina i alhora universal”.
El Festival atorga, des de l’any 2004, la Medalla Albéniz als pianistes que interpreten la Integral de la Suite Ibèria, reconeixent així les aportacions que representen aquestes interpretacions a la divulgació de la gran obra mestra del compositor.
Així tanca una edició més el Festival Isaac Albéniz, després d’oferir concerts d’una qualitat excepcional. Enguany han passat la Coral de Camprodon, Coral Tianenca de Tiana i l’Orfeó Santa Coloma de QueraltNewman Trio; Jaume Torrent i Marisa Martins; Douglas Humpherys i el Trio Alta de Paris.
Medalla Albeniz 2019 5 Medalla Albeniz 2019 17
Visita consellera cultura