Es posa en marxa un tractament per erradicar la presència de l’eruga defoliadora del boix
Els serveis de jardineria ja han començat a tractar els boixos de titularitat municipal
S’ha detectat la presència de l’eruga defoliadora del boix (Cydalima perspectalis) a la vila després que hagi arribat aquest final d’estiu a diferents punts de Camprodon. En aquest sentit, s’ha considerat de vital importància tractar les agrupacions de boixos ubicades al nucli de Camprodon com son els boixos del Monestir de Sant Pere de Camprodon o els de la residència geriàtrica.
Tot i que l’efecte de les erugues detectat a la vila no és molt important, s’està actuant per controlar la seva acció mitjançant tractaments localitzats. En concret, les intervencions -que van començar fa alguns dies i seguiran les properes setmanes- les duu a terme la Fundació MAP, entitat encarregada del manteniment de la jardineria i zones verdes del nucli de Camprodon.
L’eruga del boix
L’eruga del boix (Cydalima perspectalis) pertany a l’ordre dels Lepidòpters. Originària de l’Àsia, la seva progressió a la Garrotxa ha estat constant i ràpida durant aquest estiu. Té de 3 a 4 generacions l’any: des de març fins a l’octubre. Les erugues són verdes i negres i s’observen fàcilment. La papallona (de dimensions grans i de color blanc i negre) fa la posta d’ous a les fulles del boix. Aquí és on neix l’eruga i es comença a alimentar de les mateixes fulles. Llavors es converteix amb pupa que, al cap d’un temps, es transformarà en papallona.