Es constitueix l'Ajuntament Juvenil de Camprodon

Aquest matí ha tingut lloc la constitució de l’Ajuntament Juvenil de Camprodon, eina que té per objectiu dotar els joves del poble d’un espai de participació en les polítiques del consistori i alhora vol ser un espai de reflexió i aprenentatge sobre les dinàmiques i funcionament de l’Ajuntament.
Juvenil4
Tal com marquen les bases del projecte, l’Ajuntament Juvenil està constituït per 8 alumnes de l’Institut Germans Vila Riera i 4 de l’Escola Dr. Robert, escollits pels seus companys en processos interns de votació que cada centre ha organitzat lliurament en funció del seu sistema pedagògic. Els 12 membres de l’Ajuntament Juvenil actuaran durant un curs acadèmic a mode de representants dels joves camprodonins i tindran l’oportunitat d’aportar propostes o idees d’actuació que considerin positives o necessàries per al poble.
En la sessió de constitució celebrada avui, els 12 membre del Plenari han escollit la persona que exercirà les funcions d’alcalde, triat en votació secreta després que cada candidat expliqués al Plenari les seves tres propostes “estrella” per al mandat. El guanyador de la votació ha estat en Henry Bentsen Claret. El Ple d’avui també ha servit per triar el tinent d’alcalde i la secretaria, així com per sortejar les regidories de govern que assumirà cadascun dels membres del Plenari.
Un cop constituït, l’Ajuntament Juvenil es reunirà de forma periòdica per tal de votar i aprovar propostes, que seran traslladades a l’Ajuntament de Camprodon. Per tal de poder desenvolupar els projectes aprovats  i fer que els infants s’involucrin i aprenguin el funcionament d’un ajuntament, es pactarà un calendari de treball en hores extraescolars. Les trobades de treball es portaran a terme en dependències de l’ajuntament i sempre estaran supervisades per la persona responsable de participació i civisme. Així mateix, els joves seran convidats a diferents actes de la vila per tal que el consistori juvenil tingui la representació i la visibilitat pública que es mereix.
Amb la creació de l’Ajuntament Juvenil, l’Ajuntament de Camprodon dóna una passa més en l’acostament del consistori a la ciutadania i dota els joves del municipi d’un espai estable de debat i participació en les polítiques de futur del poble.
CLICA AQUÍ PER VEURE L’ÀLBUM DE FOTOS DE LA SESSIÓ DE CONSTITUCIÓ