Els camprodonins i camprodonines ja poden signar biomètricament i obtenir certificats idCAT al seu ajuntament

L’Ajuntament implanta el sistema de signatura biomètrica, que agilitza i facilita les gestions i els tràmits administratius.
L’Ajuntament de Camprodon ha implantat el sistema de signatura biomètrica a l’Oficina d’Atenció Ciutadana. L’objectiu és doble: per una banda, pretén facilitar i modernitzar la gestió administrativa i, per l’altra, reduir l’ús de paper en benefici del medi ambient. Aquest sistema de signatura permet que les instàncies i la documentació presentada per la ciutadania es puguin fer per mitjans electrònics, sense necessitat de certificats digitals. Les firmes tenen garantida la seva autenticitat i seguretat. “Aquesta acció només posa de manifest el nostre interès com Ajuntament per renovar i agilitzar la gestió institucional, facilitar els tràmits als veïns i tendir cap a una vila més sostenible”, remarca Xavier Sala, alcalde de Camprodon.
Aquest conjunt d’accions s’emmarquen en l’aposta de l’Ajuntament per l’administració digital i electrònica. Actualment, estan en marxa la implantació de la compulsa electrònica, la còpia  autèntica i la Via Oberta, que ha de facilitar que el ciutadà no hagi de presentar la documentació que es trobi en altres administracions. A més, des de mitjans de l’any passat, l’Ajuntament de Camprodon és Entitat de Registre i pot expedir certificats personals idCAT, a través del qual els ciutadans poden autenticar-se a qualsevol portal web de l’administració pública que requereixi l’ús de certificat digital personal.
IDCAT