El teu vot, decisiu per promocionar el patrimoni cultural de Camprodon!

El Pont Romànic i Beget es troben entre els candidats a ser nomenats monument favorit dels catalans 2017, un concurs organitzat per les revistes ‘Descobrir’ i ‘Sàpiens’. Les votacions de la primera fase es poden realitzar fins al 12 de març a través de monumentfavorit.descobrir.cat i utilitzant l’etiqueta #Joproposo a les xarxes socials.
camprodonpatrimoni
En col·laboració amb l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, les revistes ‘Descobrir’ i ‘Sàpiens’ organitzen des del passat 28 de febrer i fins al 9 de maig un concurs popular en què els catalans i catalanes poden triar el seu monument favorit del país.
La primera fase d’aquest certamen consisteix en una crida popular, que s’allargarà fins al 12 de març a les 23:59 hores, en què els participants poden proposar tots aquells monuments i elements patrimonials que considerin mereixedors d’entrar al concurs. Les propostes es poden realitzar a través d’aquest enllaç i també per mitjà de les xarxes socials (Twitter, Facebook i Instagram), tot fent ús de l’etiqueta #Joproposo. Els tres monuments més proposats durant aquest període passaran directament a la llista dels vint finalistes, mentre que els 17 restants seran seleccionats per una comissió d’experts formada per historiadors i historiadores de l’art.
A dia d’avui, Camprodon ja compta amb dos elements patrimonials entre els candidats a formar part de la llista dels 20 finalistes, que són el Pont Romànic i Beget. Però per assegurar-ne el pas a la segona fase cal que es trobin entre els tres elements que hagin estat proposats més vegades per part dels catalans i catalanes. En aquest sentit, l’Ajuntament de Camprodon encoratja els veïns i veïnes a participar en el concurs i fer ús de l’etiqueta #Joproposo a Twitter, Facebook i Instagram per promocionar i difondre els béns patrimonials del municipi.
Ja a la segona fase, que es realitzarà entre el 14 i el 21 de març, els participants podran votar qualsevol dels vint monuments finalistes. Els dotze elements patrimonials que obtinguin menys vots quedaran eliminats. Posteriorment, els organitzadors han previst fases eliminatòries entre els possibles candidats a esdevenir el monument favorit dels catalans 2017. Podeu consultar tot el procés, les bases del concurs i la llista de premis per als participants en aquest enllaç.