El programa pilot de mediació nocturna comença a operar en les zones d’oci nocturn de Camprodon

L’objectiu del programa, impulsat, coordinat i gestionat per tot el consistori (oposició i equip de govern), és el de promoure la reducció dels sorolls produïts a l’espai públic, millorant la convivència entre els diferents afectats.

El cap de setmana passat es van iniciar les actuacions en les zones d’oci nocturn de Camprodon, que es van dur a terme per part d’un equip de mediadors. Aquests mediadors tracten, sobretot, amb els usuaris de l’oci nocturn camprodoní, amb la finalitat de promoure actituds més respectuoses i cíviques.
Tal com han explicat l’alcalde de la vila, Xavier Guitart, i el cap de l’oposició, Quim Coch, es tracta d’una actuació fruit de la col·laboració entre tots els membres del consistori, tant de l’equip de govern com de l’oposició, i que involucra usuaris, veïns i locals d’oci nocturn de Camprodon.
L’objectiu d’aquest programa és gestionar -de forma positiva i generadora de valor- l’equilibri entre el gaudi de la nit i el dret al descans dels veïns i visitants de les zones més properes. Passat l’estiu, es realitzarà una valoració global de la iniciativa per tal d’extreure’n conclusions.