El piano d’Isaac Albéniz torna a Camprodon

Després d’un any exposada al CaixaForum de Barcelona, aquesta valuosa peça històrica, artística i cultural, retorna a la nostra vila.  
El passat 30 de gener, el mític piano del mestre Isaac Albéniz va tornar al Museu Albéniz de Camprodon, després d’una llarga temporada a Barcelona. L’instrument va ser cedit a l’entitat CaixaForum de La Caixa, per a l’exposició “Òpera. Passió, poder i política”.
Tal com explica M. Àngels Reixach, regidora de Cultura de la vila, “des de l’Ajuntament de Camprodon, celebrem que una peça històrica i cultural tan valuosa hagi estat exposada a Barcelona”. Reixach assegura que “aquesta ha estat una oportunitat amb la qual molta més gent ha pogut gaudir d’un dels objectes més destacats i preuats del passat i la cultura de Camprodon”. De fet, segons la premsa i l’organització de la mostra, el piano del compositor ha estat una de les peces protagonistes de l’exposició (juntament amb una de les partitures originals de Nabucco de Verdi).
“Òpera. Passió, poder i política” és una exposició que connecta passat, present i futur a través de 400 anys d’història, i gràcies a la complicitat entre la música i les peces procedents de més de trenta institucions diferents, des de vestits i partitures fins a gravats i escenografies. La mostra ha incorporat un nou àmbit dedicat a la Barcelona de finals del segle XIX. En aquest es mostra l’estrena de Pepita Jiménez, d’Isaac Albéniz, que va tenir lloc el 1896 al Gran Teatre del Liceu.