El Museu Albéniz presenta una exposició i un mosaic relacionats amb la figura de l'artista

El proper dilluns obrirà les seves portes una original mostra que recopila fins a 15 obres pictòriques utilitzades al llarg dels anys per fer els cartells de les diferents edicions del Festival Internacional de Música. També es podrà contemplar el mosaic fotogràfic instal·lat a l’escala d’accés a la sala d’exposicions, elaborat pel besnét de l’artista per acabar de condicionar l’espai.
Expo Albéniz
La Fundació Pública Museu Isaac Albéniz i l’Ajuntament de Camprodon continuen treballant per tal de dotar de continguts el museu i realitzar activitats que contribueixin a projectar la figura del brillant compositor camprodoní, un dels actius culturals destacats de què disposa el municipi i, per tant, part important del patrimoni immaterial de Camprodon. En aquest sentit, i coincidint amb la recta final del Festival de Música que porta el seu nom, la Fundació ha organitzat una exposició que vol posar el complement pictòric als objectes relacionats amb l’artista que actualment acull el Museu.
L’exposició consisteix en una recopilació de fins a 15 obres de pintors que, en el seu dia, van servir com a cartell del Festival Internacional de Música. Les obres abarquen de forma ininterrompuda el període que va de 2001 a 2016 i ofereixen una panoràmica molt interessant sobre l’evolució que el Festival ha anat experimentant al llarg dels anys. Totes les pintures exposades són originals, ja que els artistes protagonistes van tenir la generositat de donar-les al Museu.
Els visitants de l’exposició tindran l’oportunitat, a més, de contemplar acabat el projecte d’Alfonso Alzamora, besnét de l’artista, que ha condicionat l’escala d’accés al Museu amb un mosaic de fotografies relacionades amb l’autor i les seves persones més properes. Amb el títol Mosaic Isaac Albéniz, aquesta composició vol ser una aproximació a la figura de l’artista en diverses etapes de la seva vida.
L’exposició obrirà les seves portes el proper dilluns 15 d’agost a les 17h a la seu provisional del Museu Isaac Albéniz de Camprodon, compartida amb l’Oficina de Turisme. L’obertura de portes s’acompanyarà d’un petit acte d’inauguració. Des de l’Ajuntament es convida a tots els veïns i veïnes a visitar l’exposició i contemplar també l’original mosaic elaborat pel besnét d’Albéniz, dues maneres complementàries d’acostar-se, una mica més, a la que, sens dubte, és una de les figures més importants de la història de la cultura camprodonina.